Friday, May 16, 2008

ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ACTORS STUDIO

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης, ισόβιο μέλος, καθηγητής αλλά και μέλος του board of directors του Actors Studio, θα πραγματοποιήσει για 14η συνεχή χρονιά σεμινάριο υποκριτικής στην Αθήνα, που βασίζεται στο σύστημα του Στανισλάβσκι και στη μέθοδο του Actors Studio.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης θα κάνει σεμινάριο θεάτρου από 7 έως 26 Ιουλίου
Το σεμινάριο, που διαρκεί 110 ώρες και περιλαμβάνει ασκήσεις βασικής εκπαίδευσης, ανάλυση κειμένου και πρακτική εφαρμογή πάνω σε σκηνές ή μονολόγους, θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής Μωραΐτη (7 ώς 26 Ιουλίου) και απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών. «Το σύστημα του Στανισλάβσκι και η μετεξέλιξή του από τους Βαχτάνγκοφ, Στράσμπεργκ και Καζάν μαθαίνει τον ηθοποιό πώς να κάνει χρήση του προσωπικού του υλικού στην ερμηνεία του ρόλου, έτσι ώστε αυτά που κάνει και όσα συμβαίνουν γύρω του να είναι συγκεκριμένα και να τον αφορούν προσωπικά. Οχι όμως για να παίξει τον εαυτό του, αλλά μέσα από τον εαυτό του να ερμηνεύσει το χαρακτήρα που έγραψε ο συγγραφέας του έργου», σημειώνει ο Μανωλικάκης.

Οσοι ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο σεμινάριο μπορούν να επικοινωνούν μέχρι και τις 23 Μαΐου στο τηλέφωνο 6942-514609. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

No comments: