Sunday, April 13, 2008

ΑΝΝΕΖΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»

Η Αννέζα Παπαδοπούλου παίζει στο «Misery» τον ρόλο που χάρισε Οσκαρ στην Κάθι Μπέιτς. Χάρηκε, όμως, που συνάντησε την ψυχοπαθή Αννι «εκ του ασφαλούς». Πάνω στη σκηνή τού «Χώρα»

Η Αννέζα Παπαδοπούλου κι ο Νίκος Ψαρράς στο έργο του Στέφεν Κινγκ «Misery», στο θέατρο «Χώρα»
Διάσημος συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων που επιχειρεί στροφή με το τελευταίο του βιβλίο για κάτι πιο σοβαρό, πέφτει θύμα αυτοκινητικού δυστυχήματος λόγω χιονοθύελλας κάπου στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Μια γυναίκα που τυχαίνει να είναι νοσοκόμα και φανατική θαυμάστριά του, κάτοικος της περιοχής, θα τον μαζέψει με σπασμένα τα πόδια και θα τον περιποιηθεί... αιχμαλωτίζοντάς τον στο απομονωμένο σπίτι της.

Το μυθιστόρημα-θρίλερ του Στέφεν Κινγκ «Misery», γνωστό κυρίως από την κινηματογραφική του μεταφορά το 1990 από τον Ρομπ Ράινερ με τον Τζέιμς Κάαν και την Κάθι Μπέιτς, η οποία πήρε και Οσκαρ α' γυναικείου ρόλου, παρουσιάζεται στη θεατρική του μορφή στο «Χώρα». Μια καλοκουρδισμένη παράσταση σε διασκευή-σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με δύο γερές ερμηνείες από τον Νίκο Ψαρρά και την Αννέζα Παπαδοπούλου. Με την Παπαδοπούλου λοιπόν, που έχει πάνω από 25 χρόνια στο θέατρο, η κουβέντα που ακολουθεί... [συνέχεια ΕΔΩ. Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΙΔΑΛΗ, Ελευθεροτυπία, 12/4/2008]

No comments: