Thursday, April 17, 2008

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ!

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού του υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώνει (14-18/5) το «Σύστημα Αθήνα», θεσμό που επιδιώκει την επικοινωνία της ελληνικής με τη διεθνή θεατρική δημιουργία. Φέτος ο θεσμός θα παρουσιάσει επιλεγμένες παραστάσεις της χειμερινής περιόδου 2007-2008, σε εκπροσώπους ξένων θεάτρων και θεατρικών φεστιβάλ.

Την επιτροπή επιλογής των παραστάσεων αποτελούν οι: Ιωαννίδης Γρηγόρης, Καββαθάς Διονύσης, Καλτάκη Ματίνα, Καμαρωτός Δημήτρης, Κατερίνα Κοσκινά, Πασχάλης Στρατής, Πατσαλίδης Σάββας, Πετάση Ελένη, Τσατσούλης Δημήτρης, Τσεκούρα-Ευθυμίου Ντένη.

Οι παραστάσεις (βασικές και αναπληρωματικές) που επιλέχθηκαν είναι οι εξής (αλφαβητικά): «Αηδίασμα», «Αίμα κακό», «ΑΩ», «Βυσσινόκηπος», «Ενας στους δέκα », «Ερωτευμένη νεκρή», «Η ήμερη», «Θείος Βάνιας», «Less», «Λεωφορείο ο Πόθος», «Λιωμένο βούτυρο», «Μεταμορφώσεις», «Mademoiselle Julie», «Νεκρή φύση σε χαντάκι», «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος», «Ορλάντο», «Ποιος είναι ο κύριος Κέλερμαν και γιατί λέει όλα αυτά τα βρωμερά πράγματα για μένα;», «Πλαστελίνη», «Στάλιν, μια συζήτηση για το ελληνικό θέατρο», «Στο βυθό».

No comments: