Tuesday, April 15, 2008

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Τέλος και αρχή παραστάσεων


«Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ»
Την ερχόμενη Κυριακή (20/4) ολοκληρώνονται οι εξής παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου: «Η τρικυμία» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου στο θέατρο «Κάππα». «Στο βυθό» του Γκόρκι, σε διασκευή - σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη στην Πειραματική Σκηνή («Από Μηχανής Θέατρο»). «Οι παίκτες» του Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά στην Πειραματική Σκηνή («Από Μηχανής Θέατρο»). «Στάλιν, μια συζήτηση για το ελληνικό θέατρο» των Ακύλα Καραζήση - Μιχαήλ Μαρμαρινού, στη Νέα Σκηνή («Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας»). «Λιωμένο βούτυρο» του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στη Νέα Σκηνή («Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας»).

Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, που θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα στο «Παιδικό Στέκι», είναι οι εξής: «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, μέχρι τις 16/5. «Καραγκιόζης» με τον Αθω Δανέλλη μέχρι τις 17/5. Στο «Κοτοπούλη - Ρεξ» θα συνεχιστεί, μέχρι την 1/6, η εξαιρετική παράσταση του κλασικού έργου του Χάινρ φον Κλάιστ «Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή.

Ακολουθούν όμως και νέες παραστάσεις του Εθνικού: Από 4/5: «Αίας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα στην Α΄ Σκηνή στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας». Από 7/5: «Rainbow», μια μουσική παράσταση για τον Αρθούρο Ρεμπώ, σε σκηνοθεσία Εφης Θεοδώρου, σε υπό ανακαίνιση χώρο του κτιρίου Τσίλερ. Από 9/5: «Ο άσχημος» του Μάριους φον Μάγενμπουργκ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στη Β΄ Σκηνή στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας».

No comments: