Monday, March 24, 2008

Στη ζωή της Φρίντας Κάλο

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για την ταινία - αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο που παίχτηκε προ πενταετίας στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Εστέρ Αντρέ Γκονζάλες, που συνεχίζει στο «Κεφαλληνίας», είναι μια καθαρά ψυχογραφική παρουσίαση της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου. Μακριά από το παραγωγικό της έργο και τις γνωστές αυτοβιογραφικές εικόνες που δημιούργησε, εκείνο που φωτίζεται εδώ είναι οι διάφορες χρονικές περίοδοι της ζωής της Κάλο.

Το έργο, ξεκινώντας από το θάνατό της και καταλήγοντας πάλι σε αυτόν, παρουσιάζει μια προσωπικότητα ανήσυχη, γεμάτη πάθος και ερωτισμό, όπως ακριβώς και η εξαιρετική ερμηνεία της Φωτεινής Παπαδόδημα που μοιάζει κομμένη και ραμμένη για το συγκεκριμένο ρόλο. Από την άλλη, το μικρό μέγεθος της σκηνής (τα εύσημα στα σκηνικά του Χρήστου Κωνσταντέλλου) αλλά και του θεάτρου γενικότερα, λειτουργούν ευνοϊκά δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική παράσταση, με δυνατές ερμηνείες, εντυπωσιακές χορογραφίες και ωραία τραγούδια. Απόδραση στο Μεξικό, λοιπόν, μέσα από μια ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία. Γ. Ευφ.

Info: Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, β΄ σκηνή (Κεφαλληνίας 16, τηλ.: 210-88.38.727). Τετάρτη & Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00

Eπιμέλεια: Tατιάνα Kαποδίστρια, Πηγή: Περιοδικό «Κ»

No comments: