Saturday, March 29, 2008

«Το σκλαβί» στην Καρδίτσα πήρε βραβείο

Στη θεατρική ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας που παρουσίασε το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Το σκλαβί» απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης παράστασης στο 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Συνολικά, δόθηκαν 14 βραβεία, από τα οποία τα 4 χρηματικά, ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Γιώργης Χριστοφιλάκης, θεατρικός συγγραφέας, Γιώτα Φέστα, ηθοποιός, Γιάννης Διαμαντόπουλος, σκηνοθέτης, Σάκης Τσιλίκης, μουσικοσυνθέτης, και Τάσος Ζωγράφος, σκηνογράφος - ζωγράφος.
Το βραβείο σκηνοθεσίας μοιράστηκαν το Θεατρικό Τμήμα Δήμου Νέας Ιωνίας για το έργο «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Κεχαϊδη - Χαβιαρά (Ι. Πολυκάρπου) και το Θεατροδρόμιο Κοζάνης για το έργο «Δις Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ (Γ. Βασιλειάδη).
Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών απέμεινε εξ ημισείας το βραβείο καλύτερου έργου στη Θεατρική Ομάδα «Ονειροπόλοι Θεατρίνοι» του Δήμου Πολυκάστρου, που παρουσίασε το έργο του Γ. Χασάπογλου «Οι κουραμπιέδες», και στο Θεατρικό Τμήμα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νέας Ιωνίας που παρουσίασε το έργο των Κεχαϊδη- Χαβιαρά «Δάφνες και πικροδάφνες».
Το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε στους τέσσερις πρωταγωνιστές του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Βύρωνα (Η. Μυλωνά, Χ. Πανταζή, Π. Μανιάτη, Γ. Φραγκόπουλο) και το Α γυναικείου στη Ρ. Φελεκίδου από την ίδια ομάδα για τον ρόλο της Μιμής-Ιουλιέτας στο έργο «Ποιος σκότωσε τον William», ενώ το βραβείο κοινού απέσπασε ο Θεατρικός Πολιτιστικός Ομιλος Σύρου «Απόλλων» που παρουσίασε τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

No comments: