Tuesday, September 4, 2012

Cirque du Soleil: Οι κλόουν έκλεψαν την παράσταση


  • Εξι παραστάσεις προστέθηκαν στην Alegria που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα


[Λυμπεροπούλου Κατερίνα, ΤΟ ΒΗΜΑ: 04/09/2012]. Ενα θέαμα το οποίο σε γενικές γραμμές εντυπωσίασε ήταν εκείνο του Cirque du Soleil που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ παρουσία 8.500 ατόμων. Ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών γέμισαν τις κερκίδες και το χώρο μπροστά από την -  έκτασης περίπου 2 στρεμμάτων - σκηνή όπου έλαβαν χώρα τα εννέα νούμερα της παράστασης «Allegria» του Τσίρκου του Ηλιου. 


Πενηνταπέντε καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ακροβάτες, κλόουν, αθλητές, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές και μίμοι πήραν μέρος σε ένα θέαμα που φιλοδοξούσε να ενώσει την αδρεναλίνη του τσίρκου με τη θεατρική μαγεία. Τα κατάφερε; Ως ένα βαθμό ναι, δεδομένου του ότι απαρτιζόταν από άριστα εκπαιδευμένους επαγγελματίες. 

Τιμές εισιτηρίων 35, 45, 55, 65 ευρώ και στη VIP ζώνη 75 ευρώ. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έχουν έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Υπάρχουν ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων. Πληροφορίες για την προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο            210-9888888      .
Το θέαμα που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες με ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα ήταν επικεντρωμένο στα, ομολογουμένως εκπληκτικά, ακροβατικά που δοκίμαζαν τα όρια της αντοχής του ανθρώπινου σώματος. Νούμερα όπως το Contortionists με δύο κινέζες μικροσκοπικές καλλιτέχνιδες να τεντώνουν σαν λάστιχο κάθε μυ του σώματός τους, ή το High Bars που παρουσιάστηκε τελευταίο με μια ομάδα καλλιτεχνών να αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των θεατών καταργώντας κάθε νόμο της βαρύτητας σε άφηναν άφωνο. Ηταν, ωστόσο, άλλη μια παράσταση τσίρκου (αν κανείς έχει τύχει να δει στο παρελθόν) χωρίς κάποιο ιδιαίτερα καινοτόμο στοιχείο θα πρέπει να επισημάνουμε.

Κατά την προσωπική μας άποψη, την παράσταση έκλεψαν οι κλόουν που παρεμβάλλονταν στα ακροβατικά με την εμπειρία και το ταλέντο τους. Η ιδιαίτερα καλή «χημεία» που είχαν με το κοινό επιβεβαιώθηκε στο τέλος της πρεμιέρας. Ολος ο πολυπρόσωπος θίασος χειροκροτήθηκε αλλά τη μερίδα του λέοντος των επευφημιών πήραν οι κλόουν.

Ενα από τα θετικά στοιχεία της παράστασης επίσης ήταν ότι δεν ήταν επικεντρωμένη τόσο στα σκηνικά και στα τεχνικά εφέ αλλά στον άνθρωπο και τις απεριόριστες δυνατότητές του. Παρόλα αυτά, τα κοστούμια και το μακιγιάζ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών - που είχε έντονες αναφορές στην κινέζικη θεατρική παράσταση -  ήταν ευφάνταστα, ενώ η μουσική που συνόδευσε την Allegria ήταν live με τη Λευκή Τραγουδίστρια να ανοίγει τη βραδιά περίπου στις 8.30 μμ και να την κλείνει λίγο μετά τις 11.00 μμ. Την πρεμιέρα παρακολούθησαν άνθρωποι της πολιτικής, της δημοσιογραφικής και της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου.
Εξι παραστάσεις προστέθηκαν στο Cirque du Soleil, το οποίο κλείνει 18 χρόνια ζωής.

Αναλυτικότερα, οι παραστάσεις του σόου «Alegria» που προστέθηκαν λόγω ζήτησης στο κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Αθλητικού κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) είναι για την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Ο συνολικός αριθμός παραστάσεων είναι 18. Μεγάλοι χορηγοί είναι ο ΟΤΕ και η Coca Cola και μεγάλος χορηγός επικοινωνίας Τα Νέα.

1 comment:

c said...

Εκπληκτική παράσταση, με τους κλόουν να προσφέρουν απίστευτο γέλιο.