Tuesday, September 4, 2012

Ο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου στο Ηρώδειο


  • Το έργο θα ανέβει τελικά την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου


[Λοβέρδου Μυρτώ, ΤΟ ΒΗΜΑ: 04/09/2012 18:46]. Ευτυχώς: Ο «Αμφιτρύων» θα παρουσιασθεί στο Ηρώδειο. Βρέθηκε η πολυπόθητη ημερομηνία κι έτσι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα και την τύχη να απολαύσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Η κωμωδία του Μολιέρου στη σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή, την οποία παρακολούθησαν τουλάχιστον δέκα χιλιάδες θεατές το διήμερο της 4ης και 5ης Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, θα παιχθεί στην Αθήνα. 


Εχοντας δώσει τέσσερις μόλις επιπλέον παραστάσεις (στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα, στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα και στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας), ο «Αμφιτρύων» στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου φαινόταν ότι θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην παράσταση της Κύπρου, την προσεχή Παρασκευή.... Τελικά βρέθηκε λύση κι έτσι οι Αθηναίοι μπορούν να την δουν στις 20 Σεπτεμβρίου.....



Εμπνεόμενος από την ελληνική μυθολογία ο γάλλος κωμωδιογράφος έστησε μια έξυπνη κωμωδία, η οποία ευτύχησε στη μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη, τη φιλόλογο που έχει βάλει την υπογραφή της και στις δύο προηγούμενες παραστάσεις έργων τουΜολιέρου από τον Βογιατζή, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων («Μισάνθρωπος» - «Σχολείο Γυναικών»).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


«Αμφιτρύων» του Μολιέρου - Εθνικό Θέατρο
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη - Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής - Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός - Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης - Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος - Βοηθοί σκηνοθέτη: Χάρης Φραγκούλης, Ελένη Ευθυμίου. Παίζουν: Αμαλία Μουτούση (Αλκμήνη), Γιώργος Γάλλος (Αμφιτρύων), Νίκος Κουρής (Δίας), Δημήτρης Ημελλος (Σωσίας), Χρήστος Λούλης (Ερμής), Εύη Σαουλίδου (Κλεάνθη), Στεφανία Γουλιώτη (Νύχτα). Στους ρόλους των στρατηγών οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας.

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ
Θέατρο Ηρώδου Αττικού
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012
21.00

No comments: