Wednesday, September 5, 2012

«EROFILI SYNOPSIS» Τρεις γυναίκες, τρεις μάσκες, ύβρις και εξουσία

  • Πώς είναι δυνατόν να μην έλκει το ενδιαφέρον μας το κλασικό, από τη στιγμή που ποτέ δεν απαγκιστρωνόμαστε από τα αρχέγονα λάθη μας;
Στις 18 του μήνα το Φεστιβάλ Ρεματιάς φιλοξενεί την «Erofili synopsis»
Στις 18 του μήνα το Φεστιβάλ Ρεματιάς φιλοξενεί την «Erofili synopsis»
Τρεις γυναίκες επί σκηνής. Tρεις μάσκες. Tρεις συγκλονιστικές ερμηνείες. Ανθρωποι που απαγορεύεται να ερωτευτούν, πάθος, ύβρις και η εξουσία που διαχρονικά καταχράται τη δύναμή της και μένει ατιμώρητη. Ολα αυτά στην παράσταση «Erofili synopsis», βασισμένη στο αριστούργημα του Γ. Χορτάτση, της Εταιρείας Θεάτρου «Χώρος», η οποία παρουσιάζεται στις 18 του μήνα στο Φεστιβάλ Ρεματιάς. Με την παραγωγή αυτή ο θίασος ολοκληρώνει την ερευνητική του δουλειά στην Κρητική Αναγέννηση (2007 ? 2012).
«Εργα που ξέρουμε τι συμβαίνει, ποιος έκανε τι, πώς τελειώνουν. Ανθρωποι που δεν πρέπει να ερωτευτούν, αλαζονεία, ύβρις, η εξουσία που παραφέρεται, χοροί που σκοτώνουν βασιλιάδες, τετριμμένα πράγματα, η ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Πώς είναι δυνατόν να μην έλκει το ενδιαφέρον μας το κλασικό, από τη στιγμή που ποτέ δεν απαγκιστρωνόμαστε από τα αρχέγονα λάθη μας; Μας αρέσει η ίδια ιστορία, πάντα μας αφορά, χιλιοειπωμένη, χιλιοπαιγμένη και ένας χορός γυναικών που αυτήν τη φορά πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί και να δώσει τη λύση» σημειώνει ο σκηνοθέτης και υπεύθυνος για το σκηνικό, Σίμος Κακάλας.
Την επεξεργασία του κειμένου - διασκευή υπογράφει η Ελενα Μαυρίδου, τη μουσική ο Νίκος Βελιώτης και τις μάσκες η Μάρθα Φωκά. Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Ελενα Μαυρίδου. Παραστάσεις: Φεστιβάλ Πέτρας (20/9), Κιλκίς (29/9), Αλεξανδρούπολη (30/9), Γιάννενα (3/10-5/10), Σέρρες (7/10), Δράμα (8, 9/10), Λάρισα (12-14/10), Θεσσαλονίκη (29, 30/10).

No comments: