Wednesday, September 5, 2012

Ο «Δον Ζουάν» ξανά στην Αθήνα για πέντε παραστάσεις

Ο «Δον Ζουάν» ξανά στην Αθήνα για πέντε παραστάσεις

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας η παράσταση «ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ, η επιστροφή» του Γιώργου Κιμούλη, επιστρέφει στην Αθήνα, για να χαρίσει 5 μοναδικές βραδιές στο αθηναϊκό κοινό, αμφισβητώντας την ανδρική κυριαρχία μέσα από το όνειρο-εφιάλτη του γοητευτικού ήρωά του. Η «πρώτη» παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ και ακολουθούν οι παραστάσεις: 6 Σεπτεμβρίου στο Χαλάνδρι, 12 Σεπτεμβρίου στα Βριλήσσια, 13 Σεπτεμβρίου στον Βύρωνα και 14 Σεπτεμβρίου στη Ν. Σμύρνη.
Πλήθος πολυάριθμο από δραματουργούς, ποιητές, πεζογράφους και φιλοσόφους ασχολήθηκαν με τον Δον Ζουάν, προσεγγίζοντας τον μύθο του, ανάλογα με την επιθυμία ή της φαντασία τους: Τίρσο ντε Μολίνα, Μολιέρος, Μότσαρτ, Μπωντλέρ, Μυσσέ, Σαντάλ, Πούσκιν, Μπάυρον, Χόρβατ, Κίρκεγκωρ, Νίτσε, Καμύ, Μαξ Φρις, Μοντερλάν, δίνοντας διαφορετική υπόσταση στα όρια και την υπέρβασή τους. 
Ο «Δον Ζουάν» ξανά στην Αθήνα για πέντε παραστάσεις

Ο Δον Ζουάν, γενναιόδωρος και κυνικός, ρομαντικός και μαζί εωσφορικός, εκπροσωπεί το άτομο που χρησιμοποιεί κάθε μέσο, ακόμα και το κωμικό, για να καταλήξει στην τραγική απόγνωση της ... απογοήτευσης από την ίδια την νίκη της γοητείας του.
Η παράσταση «ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ, η επιστροφή» είναι μια διασκευή του Γιώργου Κιμούλη, που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ούγγρο-Γερμανού συγγραφέα Εντεν φον Χόρβατ. Μια μοναδική αλληγορία που έρχεται να παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής που βιώνει ο ήρωας, με οποιανδήποτε καταστροφή, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή αρρώστια…

Ο Δον Ζουάν είναι ο μόνος επιζών άνδρας ενός ναυαγίου, που «ξυπνάει», σ΄έναν κόσμο που καταρρέει, ανήμπορος, σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ενός παλιού εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί. Επτά νοσοκόμες, επτά γυναίκες που έχει πληγώσει στο παρελθόν και στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγγνώμη του σ΄ολόκληρο το γυναικείο φύλο, καλούνται να τον περιθάλψουν!
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Κατερίνα Γερονικολού, Δομνίκη Μητροπούλου, Παρασκευή Κατσάνη, Άννα Έλενα, Βασιλική Μπισαράκη.

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Pawel Dobrzycki
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογική Επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου
Video: Δημήτρης Ζώγκας
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης, Κων/νος Κυριακού

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος 17 ευρώ
Φοιτητές-Μαθητές 12 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.00
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, Πετρούπολη - Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας
Προπώληση εισιτηρίων: Cine Πετρούπολης, Λ.Πετρουπόλεως 168,
Τηλ.             210-5012 391       (17.00-24.00)
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, Χαλάνδρι, - Θέατρο Ρεματιάς
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, Βριλήσσια, Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη"
Προπώληση εισιτηρίων: Γραφείο Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων, Πάρκο "Μίκης Θεοδωράκης", Μπακογιάννη & Πλαταιών,
καθημερινά 09.00 -15.00 εκτός Σαββάτου & Κυριακής. Τηλ.            210-6095505      
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, Βύρωνας, Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"
Προπώληση εισιτηρίων: Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα, Ευαγγελικής Σχολής 26 και Βορείου Ηπείρου, 6ος όροφος, καθημερινά 09.00-14.00 εκτός Σαββάτου & Κυριακής. Τηλ. 210 7609340 & 350
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, Ν. Σμύρνη, Θέατρο Άλσους.

No comments: