Monday, September 10, 2012

«Είστε όλοι σας καθάρματα» στον «Φούρνο»


  • «ANGELUS NOVUS»
«Είστε όλοι σας καθάρματα» στον «Φούρνο»
«Είστε όλοι σας καθάρματα». Η παράσταση της ομάδας «Angelus Novus», που θα ανέβει στον «Φούρνο» από την Παρασκευή (μέχρι την 1η Οκτωβρίου), μας ξαναφέρνει σε επαφή (μετά το Φεστιβάλ Αθηνών) με τη ρηξικέλευθη γραφή του σημαντικού σύγχρονου Αργεντινού συγγραφέα, σκηνοθέτη και σκηνογράφου Ροντρίγκο Γκαρσία.

«Είστε όλοι σας καθάρματα» είναι ο προκλητικός τίτλος του κειμένου αλλά που δεν είναι μόνον αυτό: μέσα από θραύσματα γεγονότων που μεταφέρουν μια πολύ συχνά ωμή πραγματικότητα, μονολογικές αφηγήσεις ημερολογιακού χαρακτήρα με μεταπηδήσεις σε χώρο και χρόνο, διάσπαρτες γενικευτικές σκέψεις και μια γλώσσα τολμηρή και ελευθεριάζουσα, αναδεικνύεται ένας ανατρεπτικός συγγραφέας, ένας αμφισβητίας με βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, με καυστικό χιούμορ και οξυδερκή ματιά, ένας αγανακτισμένος άνθρωπος και, κυρίως, ένας μεγάλος ποιητής φιλόσοφος, τρυφερός και ευαίσθητος.
Τη μετάφραση (με τη βοήθεια της Lucia Sanchez) υπογράφει ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης όπως και τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, κοστούμια και τα φώτα ο Απόστολος Αποστολίδης και την κίνηση η Εφη Δρόσου.
Παίζουν: Δέσποινα Κολτσιδοπούλου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Νίκος Ράμμος, Δημήτρης Φουρλής.

No comments: