Thursday, September 13, 2012

1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων


  • To «Ioannina Street Theater Festival» θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στα Ιωάννινα από τις 14-15 Σεπτεμβρίου 2012.


1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων
To «Ioannina Street Theater Festival» θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στα Ιωάννινα από τις 14-15 Σεπτεμβρίου 2012, περιλαμβάνοντας ένα πρόγραμμα πλούσιο σε συμμετοχές και εκδηλώσεις. Σκοπός του είναι να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο κοινό των Ιωαννίνων, με την πραγματοποίηση σειράς παραστάσεων θεάτρου δρόμου, κουκλοθεάτρου, τσίρκου και μιας ποικιλίας εκδηλώσεων σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης, καθώς και να επαναπροσδιορίσει τη χρήση του δημόσιου χώρου ξαναζωντανεύοντάς τον.
Συνολικά 13 ομάδες και καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις τσίρκου, κουκλοθεάτρου και χορού, ενώ τρομπέτες, τρομπόνια, και κιθάρες θα γεμίσουν την πόλη. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν έτσι ώστε να ενισχυθεί ο συμμετοχικός χαρακτήρας του φεστιβάλ και να εξοικειωθεί το γιαννιώτικο κοινό με το θέατρο δρόμου ως μορφή έκφρασης και τέχνης.
Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Πλατεία, το Θεατράκι, στον πεζόδρομο της Καλλάρη, στην Μάρκου Μπότσαρη, στο Λιμανάκι. Σε περίπτωση βροχής, οι παραστάσεις θα μεταφερθούν στο θέατρο στα Σφαγεία και τη σχολή χορού El Tango.
Πρόγραμμα και πληροφορίες στο http://www.streetheater.gr

No comments: