Saturday, September 15, 2012

«Κάτω από τη Γέφυρα»: «Ερωτικά γράμματα» και μνήμες από τη «Μικρασία»


  • Η ομάδα «Γέφυρα» ανεβάζει τη «Μικρασία», μια παράσταση-φόρο τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες
Ο Νίκος Δαφνής
Ο Νίκος Δαφνής
«Μικρασία» τιτλοφορείται η παράσταση-φόρος τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες, από την ομάδα «Γέφυρα», που παρουσιάζει το «Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα» στον χειμερινό προγραμματισμό του. Αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη Ελληνική Iστορία, σε επεξεργασία κειμένων και σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου (πρεμιέρα 3 Δεκεμβρίου). Πέρα από την παραπάνω παραγωγή, ο προγραμματισμός στο «Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα», που με μεράκι και κόπο έχει στήσει εδώ και χρόνια ο Νίκος Δαφνής και με το ίδιο μεράκι συνεχίζει να το λειτουργεί, με ρεπερτόριο προσεγμένο κι ενδιαφέρον, παρά τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε,
περιλαμβάνει τα «Ερωτικά γράμματα» του Α. Γκέρνυ, ένα τρυφερό και ανθρώπινο έργο, με την Κάρμεν Ρουγκέρη και τον Γιώργο Σίσκο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τη μετάφραση υπογράφει η Μαρλέν Γεωργιάδη και τη σκηνοθεσία ο Νίκος Δαφνής (πρεμιέρα 22 Δεκεμβρίου).
Στην «Πειραματική Σκηνή» (Πίσω χώρος) του θεάτρου θα ανέβουν οι «Πέντε σιωπές» της Σίλα Στήβενσον. Η ενδοοικογενειακή σεξουαλική βία, η αιμομιξία που μπορεί να κρύβονται πίσω από τη διπλανή πόρτα... Παίζουν: Νίκος Δαφνής, Κων/να Σαραντοπούλου, Ελένη Ρεμπούσκου κ.ά. σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή (πρεμιέρα 4 Ιανουαρίου). Επίσης στον ίδιο χώρο θα επαναληφθούν οι «Αθαφτοι νεκροί», η διασκευή του έργου «Θάψτε τους νεκρούς» του Ιρβινγκ Σόου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου (πρεμιέρα 22 Οκτωβρίου) και το «Ανοιχτό ζευγάρι» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή, με τους Κων/να Σαραντοπούλου, Κώστα Κλάδη και Μαρία Χριστοδούλου (πρεμιέρα 16 Νοεμβρίου).
Κάρμεν Ρουγγέρη
Κάρμεν Ρουγγέρη
Μπορεί ένας καλός άνθρωπος να παραμείνει καλός όταν βιώνει την αναλγησία μιας κοινωνίας, που ανέχεται και συχνά επιβραβεύει την αδικία και την ιδιοτέλεια; Η απάντηση στο «Μυστικό της Γιν», τη θεατρική μεταφορά του κινέζικου (αλλά και ελληνικού) μύθου, από τον οποίο ο Μπρεχτ εμπνεύστηκε το έργο «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν», σε θεατρική απόδοση - σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή (πρεμιέρα 4 Νοεμβρίου).
Τέλος στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενηθεί με δύο παραγωγές το «Θέατρο ΟΜΜΑ studio» του Αντώνη Διαμαντή, με τις παραστάσεις «Αγνωστη Χώρα» της Τζένης Δάγλα (5-12 Οκτωβρίου) και «Ερωτόκριτος» του Β. Κορνάρου (13 και 14 Οκτωβρίου).
Αντ. Καρ., ΕΘΝΟΣ, 14/9/2012

No comments: