Wednesday, September 12, 2012

Ο «Πατέρας» και σύγχρονα νεοελληνικά κείμενα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν


Με τον «Πατέρα» του Στρίντμπεργκ και σύγχρονα νεοελληνικά κείμενα δίνουν το στίγμα της φετινής θεατρικής σεζόν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν που περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του και τρεις επαναλήψεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Επανάληψη του έργου «Τερέζα Ρακέν» του Εμίλ Ζολά σε διασκευή - σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Παίζουν: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αλίκη Αλεξανδράκη _πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2012. Ακολουθεί «Ο Πατέρας» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στη μετάφραση του Νίκο Γκάτσου και σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.
Παίζουν: Γιάννης Φέρτης (φωτογραφία), Μαρίνα Ψάλτη, Έρση Μαλικένζου, Δημήτρης Μυλωνάς, Φαίδων Καστρής, Παναγιώτης Νάτσης, Ιουλία Γεωργίου _πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2012. Τέλος, το έργο «Δέρμα στις φλόγες» του Γκιγιέμ Κλουά σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2013 _ο θίασος δεν έχει ορισθεί ακόμα.

Η σκηνή της οδού Φρυνίχου θα ξεκινήσει με την επανάληψη της παράστασης «Χαίρε Νύμφη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε διασκευή-σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου. Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Τσώτσης, Ντάννυ Γιαννακοπούλου, Γιάννης Καπελλέρης, Λένα Κιτσοπούλου. Πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2012. Ακολουθούν: «Love, love, love» του Μάικ Μπάρτλετ σε μετάφραση-σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Παίζουν: Άννα Κουτσαφτίκη, Διαμαντής Καραναστάσης, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Κώστας Συλβέστρος κ.α. Η πρεμιέρα θα δοθεί τον Δεκέμβριο του 2012. «Καρακόρουμ» του Ανδρέα Στάικου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη με τους Μαριάνθη Σοντάκη, Εβελίνα Παπούλια, Γιάννη Πολιτάκη _πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2013.

Τέλος τα Δευτερότριτα θα παιχθεί το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ σε μετάφραση Σουζάνας Χούλια και σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Παίζουν: Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Πιστιόλα, Εύα Οικονόμου (Οκτώβριος 2012). Επίσης σε θεατρική διασκευή το μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη «Σουέλ» σε σκηνοθεσία: Χρήστου Παληγιαννόπουλου με τη μορφή μονολόγου από την Ελένη Καστάνη (Ιανουάριος 2013) καθώς και το «Οταν ο ήλιος» της Ζορζ Σαρρή σε συμπαραγωγή με την ομάδα αποφοίτων της σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Πεδίο Τέχνης» σε θεατρική διασκευή Βένιας Σταματιάδου _Μάρτιος 2013.

Η Παιδική Σκηνή θα φιλοξενήσει τον «Ολιβερ Τουίστ» του Ντίκενς σε διασκευή-σκηνοθεσία -σκηνικά Κωστή Καπελώνη με τους Κέλλυ Σαρατσοπούλου, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Εύα Οικονόμου, Γεράσιμος Σκαφίδας, Γιάννης Μίνως, Κώστας Συλβέστρος, Σοφία Πριοβόλου, Γιάννης Κόκας _πρεμιέρατον Νοέμβριο του 2012.

No comments: