Saturday, September 15, 2012

Στο Θέατρο Πέτρας, Υμνος για την ελευθερία


Η Ανδρομάχη Δαυλού και ο Νίκος Σαράκης πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Παίρνω τη φωνή σου»
Η Ανδρομάχη Δαυλού και ο Νίκος Σαράκης πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Παίρνω τη φωνή σου»
Μία μοναδική παράσταση αφιερωμένη στην ελευθερία, που φέρει τον τίτλο «Παίρνω τη φωνή σου», θα δώσει το «Οικείο Θέατρο», την Τετάρτη, στο Θέατρο Πέτρας, στις 9.00 μ.μ. H παράσταση είναι μία διαδρομή στον ιστορικό χρόνο, με αφετηρία της τον πανάρχαιο μύθο του Προμηθέα, μέσα όμως από τη ματιά του Καζαντζάκη. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ανθρώπινης υπόστασης προς την ελευθερία είναι ο Ευριπίδης, ο Μπρεχτ, ο Λόρκα και, κυρίως, ο Γιάννης Ρίτσος με τον «Επιτάφιό» του. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη -ζωντανά εκτελεσμένη- θα διαποτίσει όλη την παράσταση, με στόχο να διαφωτίσει και να ενεργοποιήσει τις συνειδήσεις όλων όσοι θα βρεθούν στις κερκίδες του θεάτρου.
Με την παράσταση αυτή το «Οικείο Θέατρο» εγκαταλείπει για μία ημέρα και μόνο τη «μίκρο» θεατρική του αποστολή, που έχει ως στόχο να φέρνει εκείνο το θέατρο και την τέχνη στα σπίτια των θεατών, και μετατρέπεται σε έναν «μάκρο» θίασο με «σανίδι» και «στέγη», που καλεί τους πάντες για να υμνήσουν μαζί του την ελευθερία. Μία ελευθερία, όμως, που ιστορικά (και ιδίως στη χώρα μας) μπορεί να περνάει και μέσα από τον θάνατο.
Η επιλογή, η σύνθεση και τα κείμενα είναι της Σοφίας Αδαμίδου, η σκηνοθεσία του Μίλτου Δημουλή, τα σκηνικά-κοστούμια του Θεοδόση Δαυλού, η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και η χορογραφία της Αγγελικής Πάρλα. Ενορχήστρωση: Πάρις Μαμμάς. Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Μίλτος Δημουλής, Αννα Χρονοπούλου, Ανδρομάχη Δαυλού, Νίκος Σαράκης, Αθανασία Τσανάκα, Κατερίνα Μηλιώτη, Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Μαρία Καλυβά. Μουσικοί: Πάρις Μαμμάς, Νίκος Γεωργίου, Θεόδωρος Βαφειάδης. Την παράσταση διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

No comments: