Friday, March 7, 2008

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑ, 14 – 18 Μαΐου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου προς όλες τις Εταιρείες Θεάτρου για το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑ 2008.

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου & Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού μετά την πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος Αθήνα / Athens System που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το Μάιο του 2007 ανακοινώνει την επίσημη διοργάνωση του συστήματος Σύστημα Αθήνα/Athens System 2008 στις 14 - 18 Μαΐου 2008

  • Το Σύστημα Αθήνα / Athens System 2008 θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2008 παρουσιάζοντας 15 παραστάσεις από τη θεατρική περίοδο 2007-2008 (Απρίλιος 2007 – Μάρτιος 2008). Οι παραστάσεις θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή που αποτελείται από ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης καθώς και από μία ομάδα φοιτητών θεατρολογίας των ελληνικών πανεπιστημίων. Τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουν διευθυντές διεθνών φεστιβάλ, διευθυντές πολιτιστικών φορέων που έχουν τη δυνατότητα μετάκλησης παραστάσεων, κριτικοί θεάτρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το ελληνικό κοινό.
  • Σκοπός της δράσης είναι να οδηγήσει σε διεθνείς συνεργασίες και σε πρόσκληση των ελληνικών παραστάσεων σε διεθνείς συναντήσεις και φεστιβάλ. Παράλληλα, το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παραστάσεις της τρέχουσας περιόδου από όλη την Ελλάδα. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι παραστάσεις κινηματογραφούνται κατά την παρουσίασή τους στο Σύστημα Αθήνα με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό αρχείο ελληνικών παραστάσεων.

Ήδη η περυσινή πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος Αθήνα / Athens System 2007 είχε ως αποτέλεσμα να προσκληθούν 4 από τους 8 θιάσους σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού. Κάθε χρονιά η διοργάνωση του Συστήματος Αθήνα θα κλείνει με ένα Συμπόσιο με διαφορετικό κάθε φορά θεματικό άξονα, το οποίο θα προσεγγίζει ζητήματα της σύγχρονης θεατρικής πραγματικότητας.

Οι ενδιαφερόμενες Εταιρείες Θεάτρου θα πρέπει να υποβάλουν:

  1. Συμπληρωμένη Δήλωση Δυνατότητας Συμμετοχής (με υπογραφή νομίμου εκπροσώπου Εταιρείας & σφραγίδα)
  2. Συμπληρωμένο το παράρτημα: Όροι & Προϋποθέσεις (με υπογραφή νομίμου εκπροσώπου Εταιρείας & σφραγίδα)
  3. 15 αντίγραφα DVD της παράστασης (όσα και τα μέλη της Επιτροπής)

No comments: