Wednesday, July 8, 2015

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Εμείς ξέρουμε να παλεύουμε μέσα από το θέατρο!»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Εμείς ξέρουμε να παλεύουμε μέσα από το θέατρο!»

Ο πρωταγωνιστής του έργου «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η παράσταση για να ανέβει στην Επίδαυρο- Η συγκίνηση του σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα που δήλωσε: «Είμαστε πλούσιος λαός. Μην το ξεχνάτε!»

Συνέντευξη Τύπου, παραχώρησαν χτες-Τρίτη 9 Ιουλίου- στο θέατρο «Γκλόρια» οι συντελεστές της παράστασης «Αχαρνής» του Αριστοφάνη και ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Κακλέας.
«Με όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, καταρχήν δεν ξέραμε αν θα καταφέρνατε να έρθετε στη συνέντευξη τύπου μας. Σε αυτή τη χώρα που αγαπάμε πάρα πολύ και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Όπως και αυτή η χώρα, έτσι και η παράσταση βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού. Λόγω του capital control, γιατί ξέρετε ότι χωρίς ρευστό δεν θα μπορούσε να κινηθεί μία παράσταση. Με αυτή την κατάσταση, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ηθοποιούς που ήταν έτοιμοι να παίξουν στην Επίδαυρο χωρίς σκηνικά, κοστούμια, χωρίς τίποτα, μόνο και μόνο για να νιώσουν ζωντανοί μέσα από την τέχνη. Χάρη σε κάποιους ανθρώπους και στην παραγωγή, η παράσταση τελικά θα πάει στην Επίδαυρο με τα όλα της. Με τα σκηνικά, με τα κοστούμια της. Εμείς ελπίζουμε ότι μέχρι την πρεμιέρα της παράστασης θα πάνε όλα καλά για τη χώρα μας!», δήλωσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για την παράσταση «Αχαρνής» του Αριστοφάνη.

Δίπλα στον πρωταγωνιστή, καθόταν ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Κακλέας, και οι ηθοοποιοί του καστ,  Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είπε: «Εμείς ξέρουμε να παλεύουμε μέσα από το θέατρο. Μέσα από την Τέχνη μας. Δεν ξέρω αν θα έρθει ο κόσμος να γελάσει. Γιατί είναι μεν Αριστοφάνης, αλλά είναι Αριστοφάνης του Κακλέα. Ο Γιάννης δεν βλέπει ποτέ επιφανειακά το έργο, σκάβει πολύ βαθειά. Ο Αριστοφάνης δείχνει να είναι σαν ένας κεκαλειμένος τραγωδός, μέσα από τα έργα του. Θέλει να πει πολλά πολλά στους πολίτες εκείνης της εποχής. Και το χειρότερο που ζούμε, είναι ότι λέμε ότι ο Αριστοφάνης είναι διαχρονικός. Αυτό σημαίνει ότι η μ%Αα#α του Έλληνα είναι διαχρονική. Δεν αλλάζει με τίποτα».

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, παίρνοντας τον λόγο, τόνισε: «Μακάρι η παράσταση να είναι μία σταγόνα ανακούφισης σε όλα αυτά που βιώνουμε!».

«Θα επικοινωνήσουμε έναν Αριστοφάνη πολιτικό, τολμηρό, επιθετικό στην παρακμή και στην αδικία. 'Εναν Αριστοφάνη που έχει τον ήρωα του, τον Δικαιόπολη, να επιθυμεί να ζήσει. Έναν θετικό χαρακτήρα, απέναντι σε μία κοινωνία, όπου κυριαρχεί η καταστροφή, το κέρδος και η ανισότητα», ανέφερε ο Γιάννης Κακλέας στην συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε: «Ξέρετε, δεν είμαστε ένας τυχαίος λαός. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και μιλάμε για τον Αριστοφάνη. Κάποιοι άλλοι μίλησαν για τον Ευριπίδη και τις Τρωάδες και άλλοι θα μιλήσουν για τον Σοφοκλή. Είμαστε ένας πλούσιος λαός. Μην το ξεχνάτε».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ της Ελλάδας.

Παίζουν επίσης: Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος

No comments: