Wednesday, July 8, 2015

Στάθης Λιβαθινός: Το θέατρο ενώνει

  • Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου για την δύναμη του μέσου που υπηρετεί
«Το Θέατρο δεν σταμάτα ποτέ» δήλωνε την περασμένη εβδομάδα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθης Λιβαθινός με αφορμή την έναρξη των Επιδαυρίων σε μια δύσκολη για την χώρα εποχή. «Το Εθνικό Θέατρο θα είναι συνεπές στο ραντεβού του με το κοινό και τις δύο ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.»
Το Εθνικό ήταν όντως συνεπές και η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν μικρή. Περί τους 10.000 περίπου θεατές συγκέντρωσαν οι δύο παραστάσεις των «Τρωάδων» του Ευριπίδη την περασμένη Παρασκευή και το περασμένο Σάββατο, μια μέρα πριν από το δημοψήφισμα του «Ναι» - «Οχι».

Ο κόσμος είχε την επιθυμία να παρακολουθήσει την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την  Μαρία Κίτσου, τον Νίκο Ψαρρά, τον Κρατερό Κατσούλη, τον Θέμη Πάνου, την Κόρα Καρβούνη και τους λοιπούς ηθοποιούς της παράστασης που σκηνοθέτησε ο Σωτήρης  Χατζάκης.

«Το θέατρο κάνει έναν διάλογο με την κοινωνία και την εποχή του και πρέπει πάντοτε να είναι παρόν με το πιο ενδιαφέροντα, αναπάντεχο και συναρπαστικό τρόπο» είπε σε δήλωσή του ο κ. Λιβαθινός (δείτε σχετικό βίντεο). «Για να μπορεί να μιλήσει και να εκφράσει τα θέματα της εποχής του. Το εθνικό θέατρο μπορεί να καταφέρει αυτό που δεν μπορεί η πολιτική. Μπορεί να ενώσει όλο το κοινό, όλον τον κόσμο γύρω από μια παράσταση.»

No comments: