Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες, πολιτικά και οικονομικά, συνθήκες, η πρεμιέρα των φετινών Επιδαυρίων στέφθηκε με επιτυχία, τουλάχιστον από πλευρά προσέλευσης θεατών. Έτσι, την Παρασκευή και το Σάββατο, σχεδόν 10.000 θεατές συνολικά παρακολούθησαν τις Τρωάδες του Ευριπίδη, που παρουσίασε το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, στο αργολικό θέατρο.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Εκάβης και οι Θέμης Πάνου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νίκος Ψαρράς, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Κίτσου, Κρατερός Κατσούλης και Ελένη Ρουσσινού που αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας.
Από τη μεριά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στάθης Λιβαθινός έστειλε το δικό του μήνυμα από την Επίδαυρο, τονίζοντας πως "στις πολύ δύσκολες και ενδιαφέρουσες στιγμές που ζούμε, το Εθνικό Θέατρο δίνει και θα δίνει το παρών, ό,τι κι αν συμβεί. Το θέατρο κάνει έναν διάλογο με την κοινωνία και την εποχή του και πρέπει να είναι παρόν με τον πιο ενδιαφέροντα και αναπάντεχο τρόπο, για να μπορεί να μιλήσει και να εκφράσει τα θέματα της εποχής του. Το Εθνικό Θέατρο μπορεί να κάνει αυτό που καμιά φορά, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να κάνει η πολιτική: να ενώσει όλο τον κόσμο γύρω από μια παράσταση. Και η τέχνη μας να κάνει αυτό που πρέπει, να κρατήσει το κερί αναμμένο".