Wednesday, July 8, 2015

«Οι τυφλοί»: Μία όπερα ήχων και χειρονομιών στο Φεστιβάλ Αθηνών

  • Στις 12 και 13 Ιουλίου
«Οι τυφλοί»: Μία όπερα ήχων και χειρονομιών στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Μηνάς Χατζησάββας, η Σαβίνα Γιαννάτου και ένας χορός έξοχων ηθοποιών πρωταγωνιστούν σε μία παράδοξη όπερα ήχων και χειρονομιών που φέρει την υπογραφή της Ζωής Χατζηαντωνίου

Από τις πολυαναμενόμενες παράστασεις του φετινού φεστιβάλ Αθηνών, είναι η παράδοξη όπερα της Ζωής Χατζηαντωνίου που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 του μήνα. Πρόκειται για μία όπερα ήχων και χειρονομιών εμπνευσμένη από το έργο του Βέλγου νομπελίστα Μωρίς Μαίτερλινκ «Οι τυφλοί (1890)».


Το έργο μας μεταφέρει στην καρδιά ενός δάσους. Εκεί βρίσκεται μία ομάδα τυφλών προσμένει τον οδηγό της. Όταν διαπιστώνουν πως εκείνος δεν θα έρθει ποτέ, αντί να κάνουν κάτι, αφήνονται στο έλεος ενός σκοτεινού πεπρωμένου. Αντιμετωπίζοντας την τυφλότητα όχι ως σωματικό, αλλά ως οντολογικό γεγονός. Η Σαβίνα Γιαννάτου και ένας χορός έξοχων ηθοποιών πρωταγωνιστούν σε μια μεταφυσική και παιγνιώδη παράσταση-παραβολή για την αδράνεια των θνητών «καταμεσής σε ένα άπειρο που δεν είναι ποτέ αδρανές», όπως το περιγράφει ο Μαίτερλινκ στο έργο του.

Τη μετάφραση υπογράφει η Δήμητρα Κονδυλάκη, τη σκηνοθεσία-χορογραφία-δραματουργική επεξεργασία η Ζωή Χατζηαντωνίου, τη μουσική σύνθεση-ηχητική δραματουργία ο Δημήτρης Καμαρωτός, τον σχεδιασμό του σκηνικού χώρου η Ελίνα Λούκου, τα κοστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Λευτέρης Παυλόπουλος.


Ερμηνεύουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργος Μπινιάρης, Ανέζα Παπαδοπούλου, Χρήστος Στέργιογλου, Χάρης Τσιτσάκης, Μηνάς Χατζησάββας, Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή), Θοδωρής Κοτεπάνος (πιάνο).

Πειραιώς 260, Κτίριο Η, 12-13 Ιουλίου 2015,  Ώρα: 21:30, Τιμές: 5, 10, 15 και 20 ευρώ.

No comments: