Μια περφόρμανς που στο επίκεντρό της θέτει την ελληνική Ιστορία, από το 1821 μέχρι σήμερα, παρουσιάζει σήμερα στην Ακαδημία των Τεχνών του Βερολίνου η ηθοποιός Στέλλα Χριστοδουλοπούλου, με τον τίτλο Civil, ενώ παράλληλα στους χώρους της θα παρουσιάζεται και η έκθεση φωτογραφίας της ίδιας με τίτλο In Between.
Η παράσταση είναι αποτέλεσμα υποτροφίας, με τη μορφή residency, που κέρδισε η καλλιτέχνιδα, μία από τις δώδεκα που χορηγεί ετησίως το γερμανικό ίδρυμα σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε έξι τομείς των τεχνών.

Η παράσταση, που σκηνοθέτησε η ίδια και στην οποία παίρνουν μέρος οι Ντίνα Καφτεράνη και Ηλίας Ελ Κιάμο, είναι αποτέλεσμα πεντάμηνης παραμονής και έρευνας στο Βερολίνο και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος Agora Artes.
«Περνώντας μέσα από σημαντικούς πολιτικούς και κοινωνικούς σταθμούς και διασχίζοντας ένα ντόμινο πολιτικών αποφάσεων φτάνουμε στο σήμερα, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές που διαμορφώνουν τις μέρες μας, επαναπροσδιορίζοντας τις συνθήκες μέσα στις οποίες θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε" σημειώνει η σκηνοθέτις, για να προσθέσει: "Ας τολμήσουμε να οραματιστούμε και να διεκδικήσουμε μια δημοκρατία που να μην είναι εκλεκτική, μια δημοκρατία προς όλους».
Στόχος της Στέλλας Χριστοδουλοπούλου είναι, μετά την πρεμιέρα του Βερολίνου, το υλικό να ξαναδουλευτεί, να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί σε μια τελική μορφή στην Αθήνα.