Monday, May 18, 2015

Καταστράφηκε από πυρκαγιά το θέατρο της Ρεματιάς. Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

Καταστράφηκε από πυρκαγιά το θέατρο της Ρεματιάς
Ολοσχερής η καταστροφή στο θέατρο της Ρεματιάς   (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 
 
Σημαντικές υλικές ζημιές προκάλεσε στο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και τελικά κατασβέστηκε χωρίς να απειλήσει σπίτια. Η αστυνομία εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο εμπρησμού. Στην περιοχή έσπευσαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω σταθμευμένων αυτοκινήτων, και κάλεσαν την ΕΛΑΣ για την απομάκρυνσή τους.


Η ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του δήμου Χαλανδρίου δηλώνουν πως δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάρχουν ευρήματα και μαρτυρίες που ενισχύουν αυτή την εκδοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, λίγο πριν από τις 2 μετά το μεσημέρι ακούστηκαν δύο εκρήξεις μέσα στο θέατρο και μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχτηκαν στις φλόγες τα ξύλινα καθίσματα, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και στα γύρω δένδρα.
Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν κάτω από τις κερκίδες γκαζάκια, ένα εκ των οποίων ήταν άθικτο, ενώ οι πρώτοι που έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς, μιλούν για δύο εστίες, μία στο κέντρο των κερκίδων και μία στην άκρη του θεάτρου.
Τα γκαζάκια θα ερευνηθεί αν αποτελούν μέρος εμπρηστικού μηχανισμού, ή αν είναι άσχετα με την πυρκαγιά.
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την πυρκαγιά «στοχευμένη ενέργεια» από αυτούς που δεν θέλουν την λειτουργία του θεάτρου και έκανε λόγο για «πόλεμο», εκφράζοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση ότι το θέατρο θα ξαναλειτουργήσει.
«Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα από ότι ήταν ποτέ» είπε.
Από τον δήμο διευκρινίστηκε ότι ο χώρος είχε καθαριστεί από ξερόχορτα και άλλα εύφλεκτα υλικά μόλις την περασμένη Παρασκευή.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια στελέχη του δήμου, πριν από περίπου μία εβδομάδα, μετά από συνάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Σέργιου Γκάγκα, στο υπουργείο Πολιτισμού, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη Κοινή Υπουργική Απόφαση και εκκρεμεί η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, η οποία παραχωρεί το θέατρο στον δήμο Χαλανδρίου.

No comments: