Saturday, April 14, 2012

«Ελεφας», μια άσκηση ήθους



Ενας νέος Ελληνας συγγραφέας θα παρουσιαστεί από τις 20/4 μέχρι τις 27/5, στο Αθηναϊκό Κοινό, με το πρώτο του θεατρικό έργο, από το Θέατρο «Στοά». Πρόκειται για τον Κώστα Μποσταντζόγλου, μέλος θεατρικής οικογένειας, γιος του Μποστ και αδελφός του ηθοποιού Γιάννη Μποσταντζόγλου. Το έργο του «Ο Ελεφας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια κωμωδία, ένα βουκολικό δράμα, μια μαύρη κωμωδία ή μια σύγχρονη τραγωδία.
«Οταν διαβάσαμε» - σημειώνει ο Θανάσης Παπαγεωργίου - «για πρώτη φορά τον "Ελέφα" ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια, κι όμως το έργο περιέχει και μια ομαδική δολοφονία! Αν ο Κώστας Μποσταντζόγλου μοιάζει σε κάτι με τον πατέρα του τον Μποστ, είναι ότι κάτω από την ύπουλα χιουμοριστική ματιά τους υποβόσκει μια τραγική πραγματικότητα, που ακυρώνει το γέλιο που με τόση απλοχεριά σου έχουν χαρίσει. Για τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς, είναι μια άσκηση ήθους. Εχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις ανθρώπων της ελληνικής απόμακρης επαρχίας, που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τις μεταξύ τους σχέσεις, όπως και ο τρόπος που έχουν μάθει να εκφράζουν τα αισθήματά τους».
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου. Σκηνικό - Κοστούμια: Λέας Κούση. Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Εύα Καμινάρη, Γιώργος Ζιόβας.

No comments: