Friday, April 13, 2012

«Ψευδαισθήσεις», πρεμιέρα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων


Αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο να περιμένουμε μετά το Πάσχα κάποιες από τις πιο σημαντικές θεατρικές πρεμιέρες της χρονιάς. Οπως το τι θα παρουσιάσει το Θέατρο Οδού Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή... Η πρεμιέρα έχει ανακοινωθεί για την ερχόμενη Παρασκευή (20/4), γεγονός που αναμένουν με ανυπομονησία κοινό και κριτικοί, αφού φέτος ο Βογιατζής γιορτάζει τα τριάντα χρόνια του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων από την πρώτη του παράσταση «Η Σπασμένη στάμνα» τον Απρίλιο του 1982.


Ο Λευτέρης Βογιατζής δίνει τη σκυτάλη της σκηνοθεσίας σε κάποιον άλλον και η «τυχερή» είναι η Κατερίνα Ευαγγελάτου (φωτογραφία), η οποία ανέλαβε να ανεβάσει τις «Ψευδαισθήσεις» του Ρώσου συγγραφέα Ιβάν Βιριπάγεφ, έργο που γράφτηκε το 2011. Η μετάφραση είναι της Ελένης Μπακοπούλου, το σκηνικό και τα κοστούμια της Εύας Μανιδάκη, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν οι Παντελής Δεντάκης, Αλεξία Καλτσίκη, Βασίλης Κουκαλάνι και Ηλέκτρα Νικολούζου.

«Η αγάπη είναι ένα απλό πράγμα προσιτό σε λίγους. Η αγάπη δεν έχει κανόνες και ορισμούς», λέει στις «Ψευδαισθήσεις» ο Βιριπάγεφ, του οποίου η παρουσία στις ευρωπαϊκές σκηνές θεωρήθηκε εισβολή εξαιτίας του ρηξικέλευθου χαρακτήρα του έργου του. Στις «Ψευδαισθήσεις», τέσσερις νέοι ηθοποιοί μιλούν για δύο παντρεμένα ζευγάρια. Μας αφηγούνται ιστορίες από τα νιάτα τους ώς την ημέρα του θανάτου τους, σε μια παράσταση για την αγάπη και το νόημα της ζωής.

No comments: