Friday, October 12, 2007

Ηταν όλοι τους παιδιά μου


[Λεζάντα: Ο «πατέρας» Κώστας Καζάκος με τους (από αριστερά): Κωνσταντίνο Καρβέλη, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Κωνσταντίνο Καζάκο, Γεράσιμο Μιχελή, Ιωσήφ Μαρινάκη και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου]
Ηταν όλοι τους παιδιά μου του Άρθουρ Μίλερ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Το έργο που είχε παρουσιαστεί και πέρυσι, έκανε πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Η μετάφραση είναι του Αλεξανδρου Κοέν, τα σκηνικά-κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Φίλιππου Τσαλαχούρη και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Παίζουν οι Κώστας Καζάκος, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γεράσιμος Μιχελής, Ιωσήφ Μαρινάκης, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Τζούλη Σούμα και Ειρήνη Χέλιου.
Εξήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του και το πρώτο ανέβασμά του στο Μπρόντγουεϊ -που χάρισε στο δημιουργό του το βραβείο θεατρικών κριτικών της Ν. Υόρκης- το έργο εξακολουθεί να αποτυπώνει με διορατικότητα κι ευαισθησία το πορτρέτο μιας κοινωνίας που προσπαθεί να αποτινάξει παλιές αμαρτίες και να γιατρευτεί από τα τραύματα της συνενοχής σε κάθε είδους έγκλημα, παγκόσμιο ή προσωπικό.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα... παιδιά του Μίλερ (Τα Νέα),

No comments: