Saturday, October 13, 2007

Νυχτερίδες

Η αναζήτηση νέας δραματουργίας, και μάλιστα εγχώριας, οδηγεί πολλούς καλλιτέχνες στη λογοτεχνία. Αυτήν τη φορά πηγή για έμπνευση και θεατρική δράση είναι το πρώτο βιβλίο διηγημάτων της ηθοποιού Λένας Κιτσοπούλου, Νυχτερίδες. Ο Δημήτρης Μπίτος έκανε τη θεατρική προσαρμογή και τη σκηνοθεσία της παράστασης που παρουσιάζει στο ΒΙΟS (Πειραιώς 84, τηλ. 210-3425.335) η νεοσύστατη ομάδα Ασίτικα.
Οι σκηνικές αφηγήσεις αναφέρονται: σε ένα δεκατριάχρονο κορίτσι που μπαίνει βίαια στην εφηβεία- σε μια απελπισμένη έγκυο που επιχειρεί να λύσει το πρόβλημά της πάνω από μια λεκάνη τουαλέτας- σ΄ έναν μεσήλικο πεσμένο στα τέσσερα- στην περιπλάνηση ενός νεαρού- σε μια κοπέλα με ένα καλώδιο τηλεφώνου τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της- σε μια οικογένεια φαινομενικά ήρεμη κι αγαπημένη, συγκεντρωμένη στο κυριακάτικο τραπέζι, που τρώει τα σωθικά της.
Δώδεκα ιστορίες, σκληρά περιβεβλημένες από μια ωμή πραγματικότητα, που δεν αφήνει περιθώριο ανάσας στην τρυφερή ψίχα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει από μέσα. Ιστορίες με ήρωες καταστροφικούς, ηττημένους, καταδικασμένους, σκοτεινούς κι ευάλωτους. Διανομή: Αθηνά Βαμβακά, Ιώ Βουλγαράκη, Ειρήνη Δράκου, Αλεξάνδρα Καζάζου, Μαρία Λειβαδάρου. Καθημερινά εκτός Δευτέρας και Κυριακής.

No comments: