Friday, October 12, 2007

Εθνικό: θέλει κι άλλα λεφτά!

«Θα ζητήσουμε και μεγαλύτερη επιχορήγηση» είπε o επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς. Κι εγώ αν είχα λεφτά, θα έχτιζα ανώγεια και κατώγια... Τέλος πάντων. Θα παρακολουθώ από κοντά την κατάσταση στο Εθνικό, όσο μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου. Δεν είναι και εύκολο να πληρώνω συνεχώς από την τσέπη μου για να παρακολουθώ παραστάσεις. Κυρίως πηγαίνω πλέον όπου με καλούν. Από το Εθνικό Θέατρο δεν βλέπω φως! Ιδού όμως τι ανακοινώθηκε σχετικά με το πρόγραμμα:
Η πρώτη πρεμιέρα είναι «Ο Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (19/10). Ακολουθεί «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» του Βασίλη Μαυρογεωργίου στο «Παιδικό Στέκι» (20/10). Σε παγκόσμια πρεμιέρα ανεβαίνει το έργο του Μαρκ Φον Χένινγκ, «Ο έμπορος του Λας Βέγκας» (από τις 2/11). Τη μαύρη γερμανική κωμωδία του Καρλ Στέρνχαϊμ σκηνοθετεί ο Βίκτωρ Αρδίττης (9/11). Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου ανοίγει τον κύκλο έρευνας για το αρχαίο δράμα και τη λειτουργία του στον κλειστό χώρο, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (15/11). Σε πανελλήνια πρώτη η «Πλαστελίνη» του Ρώσου Βασίλι Σίγκαρεφ (16/11) και «Η νύχτα των μυστικών» του Ακη Δήμου σε σκηνοθεσία Ελλης Παπακωνσταντίνου (23/11).
Σχετικά ρεπορτάζ: "Εθνικό για αστούς αλλά και για προελτάριους", Οι πρώτες εφτά παραστάσεις, Σκηνές Εθνικού (Ελευθεροτυπία), "Επτά πρεμιέρες και μεγάλη αγωνία" (Έθνος), "Το Εθνικό Θέατρο για το χειμώνα" (Ναυτεμπορική), Το Εθνικό σε νέες περιπέτειες, Γιάννης Χουβαρδάς: "Ξεκινάω μια εκστρατεία", Νέος θεσμός με κάρτες για φίλους και μέλη (Το Βήμα), Εθνικό Θέατρο: χειμερινή περίοδος 2007-2008 (In.gr), Γιάννης Χουβαρδάς: "Φέτος δεν κινδυνεύουμε..." και Ρεκόρ με 10 άπαιχτα έργα (Τα Νέα), Θεατρικό στίγμα με όραμα και πρωτοπορία (Απογευματινή).

No comments: