Friday, September 11, 2015

Κόντρα Βούρου με τον αντικαταστάτη του στο ΚΘΒΕ, Γ. Αναστασάκη

Κόντρα Βούρου με τον αντικαταστάτη του στο ΚΘΒΕ, Γ. Αναστασάκη
Γιάννης Βούρος   
Γιάννης Αναστασάκης

«Προτιμήστε να αποτύχετε πρωτότυπα παρά να αποτύχετε μιμούμενος κάποιον άλλον» προτρέπει με επιστολή απάντησης προς τον αντικαταστάτη του ο απελθών καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος.
Μόλις 24 ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Γιάννης Αναστασάκης στην πρώτη του συνέντευξη τύπου -παρουσίαση του προγράμματος του θεάτρου- επικαλούμενος «παχυλές» αμοιβές του προκατόχου του για σκηνοθεσίες παραστάσεων και επιλογές παραγωγών που έπληξαν οικονομικά το ήδη πάσχον θέατρο, ο κ. Βούρος επικαλούμενος τη διαφορά μεταξύ «αλήθειας» και «θεάτρου», απαντά μεταξύ άλλων σε έντονο ύφος και με βαρείς χαρακτηρισμούς:

«Το καθαρό ποσό που μέχρι στιγμής έχω εισπράξει είναι αποτυπωμένο πεντακάθαρα στις φορολογικές μου δηλώσεις όπως και στο 'πόθεν έσχες' μου. Οι αμοιβές αυτές, ιδίου ύψους όπως και άλλων σκηνοθετών και συντελεστών που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ, φέτος, με πρωτοβουλία δική μου, έχουν περικοπεί σε σχέση με πέρσι κατά περίπου 25-30%. Θα πρέπει επιπρόσθετα να αναφέρω πως τα τελευταία χρήματα που πήρα βάσει επίσημου υπογεγραμμένου τιμολογίου είναι στις 2/2/2015».

No comments: