Friday, September 11, 2015

Χατζάκης: Εργα δικού μου προγραμματισμού το ρεπερτόριο του 2015-2016

  • Τι απαντά ο πρώην διευθυντής του Εθνικού στον νυν Στάθη Λιβαθινό
Χατζάκης: Εργα δικού μου προγραμματισμού το ρεπερτόριο του 2015-2016



Για τα όσα είπε την περασμένη Τρίτη ο Στάθης Λιβαθινός, ο πρώην διευθυντής Σωτήρης Χατζακης, έδωσε τη δική του απάντηση στην ανακοίνωση που ακολουθεί:
Την περασμένη Τρίτη,  ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έδωσε μία συνέντευξη τύπου. Κατά τη συνέντευξη αυτή αναφέρθηκε σε δύο κυρίως θέματα. Από τη μία ανήγγειλε τα έργα του ρεπερτορίου για το έτος 2015-2016, τα οποία κατά την πλειοψηφία τους αποτελούν τα έργα του δικού μου προγραμματισμού. Και από την άλλη, άφησε υπαινιγμούς για την οικονομική διαχείριση κατά τη θητεία μου ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού, επικαλούμενος την μαρτυρία του «ειδικού συμβούλου» του, κ. Μανωλόπουλου.

Χαίρομαι για την αναγνώριση της δουλειάς μου.
Είναι απαράδεκτο, όμως, να βαφτίζονται «ελλείμματα» οι δαπάνες της μισθοδοσίας και της παραγωγής των έργων. Και να αποκρύπτεται ότι οι εισπράξεις των ετών 2013 και 2014 ήταν αυξημένες,παρά την μη καταβολή των εγκεκριμένων επιχορηγήσεων από το Κράτος. Όπως και ότι την 21η Απριλίου 2015, που με απομάκρυνε παρανόμως ο κ. Ξυδάκης, τα ταμειακά διαθέσιμα του Εθνικού Θεάτρου ήταν 2.367.159,44 ευρώ. Αντίγραφο του εγγράφου αυτού έχει δοθεί στον Τύπο από τον περασμένο Απρίλιο.
Εκτός από το πιστοποιητικό ελέγχου υπάρχει και αναλυτική έκθεση προς το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, όπου αναφέρονται ένας-ένας οι λογιστικοί αριθμοί με αναλυτική αναφορά και σχολιασμό των λογαριασμών για τον έλεγχο που διεξήχθη για το 2014.
Δεν υπάρχει κανένα αρνητικό σχόλιο για τη διαχείριση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου. Το δε πιστοποιητικό των ορκωτών λογιστών είναι καθαρό χωρίς παρατηρήσεις.
Και δύο ερωτήματα:
1) Με ποια ιδιότητα ομιλεί ο κ. Μανωλόπουλος; Έχει σύμβαση με το Εθνικό Θέατρο; Και αν, όχι, πως έχει πρόσβαση στα οικονομικά αρχεία του Εθνικού;
2) Η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του νέου διευθυντή, που είναι συνταξιούχος, έχει σύμβαση με το Εθνικό Θέατρο για την παροχή των υπηρεσιών της στις δημόσιες σχέσεις; Και ποια η σχέση της με εταιρία, η οποία συμβάλλεται με το Εθνικό για τον σκοπό αυτό;
Αυτές είναι οι επιλογές του κ. Ξυδάκη; Και με αυτά τα χαρακτηριστικά; Και τολμά να θίγει,αοριστολογώντας, την υπόληψή μου;

No comments: