Wednesday, February 20, 2008

Από τον Οιδίποδα στον Χάινερ Μίλερ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μια διαφορετική προσέγγιση του Οιδίποδα παρουσιάζει από αύριο ώς την Κυριακή, στο «Βαφείο», η ομάδα του Εργαστηρίου Ερευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma από τη Θεσσαλονίκη.
Χορικό από τον Σοφοκλή, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τη Σαρδηνία γίνονται στα χέρια της ομάδας AlmaKalma ζωντανή και συγγενής θεατρική ύλη
Η παράσταση, που έχει τίτλο «Ludus Οιδίπους», αποτελεί το 4ο στάδιο έρευνας της ομάδας πάνω στην αφήγηση του αρχαίου μύθου, με άξονα παραδοσιακά τραγούδια και σωματικές δράσεις. Στην παρούσα φάση χρησιμοποιούνται χορικά από τον Οιδίποδα του Σοφοκλή ως κύριος άξονας της παράστασης ερμηνευμένα στην αρχαία μετρική. Παράλληλα εμφανίζονται ποιητικά μοτίβα των Χάινερ Μίλερ, Χέρμπερτ, Πιέρ Πάολο Παζολίνι και Δαυίδ. Επίσης, γίνεται χρήση ομαδικών παραδοσιακών τραγουδιών από τη Λιθουανία, τη Σαρδηνία και τη Μαδαγασκάρη που ενισχύουν τη μελέτη της ομάδας όσον αφορά στη λειτουργία του χορού στο Αρχαίο Δράμα.

Με την παράσταση αυτή η AlmaKalma φιλοδοξεί να εφαρμόσει την παραστατική της γλώσσα στην ερμηνεία του Αρχαίου Δράματος... [Ν.ΦΩΤ., Ελευθεροτυπία, 20/2/2008].

No comments: