Sunday, February 17, 2008

«Στάλιν, μια συζήτηση για το ελληνικό θέατρο»

Στην πρώτη κρατική μας σκηνή νεκρανάστησαν οι Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ακύλας Καραζήσης τον Στάλιν, μ' ένα έργο τους, όμως, που μιλάει εξίσου για το ελληνικό θέατρο. Στάλιν από καρδιάς...

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Ακύλας Καραζήσης έγραψαν και σκηνοθέτησαν το έργο που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο για τον Στάλιν.
Πώς μπορεί να συνδέεται ο Στάλιν με μια συζήτηση για το ελληνικό θέατρο; Μόνον ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Ακύλας Καραζήσης γνωρίζουν, συγγραφείς και πρωταγωνιστές ενός θεατρικού έργου που όμως δεν είναι διατεθειμένοι να εξηγήσουν. Η απάντηση, λένε, θα δοθεί στην παράσταση «Στάλιν, μια συζήτηση για το ελληνικό θέατρο» που παρουσιάζει την Παρασκευή το Εθνικό Θέατρο, στο Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας. Ισχυρίζονται ότι αυτή η εχεμύθεια δεν είναι καπρίτσιο. Θέλουν να ακολουθήσουν τίμια, την προσωπική, πολιτική ανάγκη που τους οδήγησε μέχρι τον Στάλιν και να προφυλάξουν τη φαντασία του θεατή. Ετσι βρεθήκαμε να συζητάμε μαζί τους περί πολιτικής και διαλεκτικής, αφού αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο της παράστασης... [Της ΕΦΗΣ ΜΑΡΙΝΟΥ, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 17/2/2008].

1 comment:

Anonymous said...

http://fuck-music.blogspot.com/

Λεσβιακό Ραπ - Το πρώτο ευρέως αναγνωρισμένο λεσβιακό συγκρότημα...μόνο το FMB ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ....