Wednesday, February 20, 2008

Abba, αλλά... στο Αγαίο Πέλαγος!


Η συνέντευξη τύπου για το «MAMMA MIA!», το κλασικό μιούζικαλ που έρχεται στην Αθήνα από 6 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Badminton, με βασικό φιλοξενούμενο τον Βjörn Ulvaeus των θρυλικών ABBA, τα τραγούδια των οποίων αποτελούν βασικό συστατικό της μεγάλης επιτυχίας του «MAMMA MIA!». Το «MAMMA MIA!» παίζεται αυτή τη στιγμή στο West End του Λονδίνου, στο Broadway της Νέας Υόρκης, στο Las Vegas, στην Ισπανία, τη Γερμάνι α, τη Ρωσία και την Κορέα στις αντίστοιχες γλώσσες. Στην Αθήνα έρχεται η International Tour που περιοδεύει αυτή τη στιγμή στην Αγγλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η προπώληση των εισιτηρίων στην Αθήνα έχει ξεπεράσει τα 20.000! Ο επίσημος προσκεκλημένος της συνέντευξης ήταν βέβαια ο Βjörn Ulvaeus (στη φωτογραφία), o οποίος αστειευόμενος για την κακοκαιρία που έφερε μαζί του από τη Σουηδία τόνισε την μεγάλη χαρά του που το μιούζικαλ έρχεται επιτέλους σπίτι του. Σχετικά με το γιατί η ιστορίας διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί, τόνισε ότι θεωρεί ιδανική επιλογή την Ελλάδα διότι πιστεύει ότι η Donna (MAMMA MIA), η πρωταγωνίστρια του έργου (ανύπαντρη Αγγλίδα μητέρα που ζει μόνιμα στην Ελλάδα), είναι αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας κάθε ελληνικού νησιού. Στη συνέχεια ο Βjörn Ulvaeus απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόσο σχετικά με τους ΑΒΒΑ όσο και με το «MAMMA MIA!».

Στην ερώτηση για το πώς το μιούζικαλ μπορεί και ανανεώνεται, δεδομένου ότι παίζεται εδώ και πολλά χρόνια, απάντησε ότι σχεδόν κάθε χρόνο μπαίνουν στο καστ καινούριοι ηθοποιοί και ταυτόχρονα οι σκηνοθέτες της κάθε παραγωγής φροντίζουν να είναι πάντα επίκαιρες και να έχουν στοιχεία από τη χώρα που παίζεται.

Για το δημοφιλές συγκρότημα των ΑBBA δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε μαζί στη σκηνή γιατί θα αυτό που θέλουν είναι να μείνουν γνωστοί ως το γκρουπ που δεν επέστρεψε και δεν ξαναενώθηκε ποτέ. Αστειευόμενος συμπλήρωσε «Ποιος άλλωστε θέλει να δει στη σκηνή 4 εξηνταοχτάχρονους;».
Τι γυρεύουν μία μητέρα, μία κόρη και τρεις πιθανοί μπαμπάδες σε ένα ελληνικό νησί; Πόσον καιρό είχαμε να δούμε ιστορία να καταλήγει α λα ελληνική ταινία σε γάμο, όπου όλοι ευτυχισμένοι τραγουδούν γύρω από το τυχερό ζευγάρι; Τι δουλειά έχουν όλα τα παραπάνω με δύο ντουζίνες από τα εμπορικότερα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής; Κοινή συνισταμένη τους είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών, το «Μamma Μia!», το οποίο θα παιχτεί και στη χώρα μας, ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο και σε άλλες παραγωγές της αλλοδαπής για την έγκαιρη παρουσίασή τους στην Ελλάδα και όχι χρόνια ή δεκαετίες από την πρεμιέρα τους στο Γουέστ Εντ και στo Μπρόντγουεϊ. Το «Μamma Μia!» είναι το μιούζικαλ που λανθασμένα πιστεύουν πολλοί ότι αφορά τη ζωή του κορυφαίου ποπ συγκροτήματος από τη Σουηδία, τους ΑΒΒΑ, αλλά τελικώς αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης με φόντο ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί και σάουντρακ τα τραγούδια των ΑΒΒΑ. Και όπως δείχνουν τα ρεκόρ που ήδη έχει κάνει, η συνταγή αυτή υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη...

[«Είναι ευτυχία να είσαι ένας από τους ΑΒΒΑ». Ο Μπγιορν Ουλβέους ήρθε για το «Μamma Μia!» και μίλησε για το μιούζικαλ και την επιτυχία του γκρουπ. Σ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Το Βήμα, 20/2/2008]. Βλέπε και Ποιος θέλει να δει τους 68χρονους Abba;

No comments: