Friday, March 9, 2007

ΒΑΝΙΤΑ Βίκυ: «έφυγε» μόνη...

[Στη φωτογραφία, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα σε μια από τις φιλμικές συνεργασίες τους. Έθνος]
Η ηθοποιός Βίκυ Βανίτα βρέθηκε από τη μητέρα της νεκρή στο σπίτι της στο Ν. Κόσμο. Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Για την υπόθεση διενεργήθηκε προανάκριση από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Οπως ήταν γνωστό, η 59χρονη ηθοποιός έπασχε από καρκίνο του πνεύμονος. Ηταν το γελαστό κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου. Επαιξε στις ταινίες «Τρελοπενηντάρης», «Ο Μανωλιός στην Ευρώπη», «Ενας τρελός γλεντζές», σε ταινίες του νεότερου κινηματογράφου («Παραγγελιά» και «Ρεμπέτικο»), στις τηλεοπτικές σειρές «Ρετιρέ», «Είσαι το ταίρι μου» κ.ά. (10.3.2007)

2 comments:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ said...

Θυμάμαι την Ειρήνη Παπά σε μια συνέντευξη της.Έλεγε πως θα ήθελε να ζει σε ένα ξενοδοχείο για να μην νιώθει την Μοναξιά.Στο ξενοδοχείο πάντα υπάρχει κάποιος που θα ενδιαφερθεί!Τραγικές και πέρα για πέρα αληθινές αυτές οι σκέψεις!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Ανατριχιαστικές σκέψεις! Θα σου στείλω ένα παλιότερο τεύχος του περιοδικού, όπου έχω δημοσιεύσει το έργο του γερμανού θεατρικού συγγραφέα Φραντς Ξάβερ Κρετς [Franz-Xaver Kroetz] με τίτλο "Τα αγαπημένα σας τραγούδια". Δεν είναι μεγάλο - περίπου τρεις σελίδες. Αναφέρεται ακριβώς σ' αυτό το τεράστιο θέμα της μοναξιάς. Απλώς περιγράφει "μια οποιαδήποτε καθημερινή μέρα" μιας μοναχικής γυναίκας. Δεν έχει διαλόγους - είναι παντομίμα. Η αποθέωση της σύγχρονης μοοναξιάς... Κι αυτό που αναφέρεις με την Ειρήνη Παπά, πραγματικά φοβερό. Δεν έτυχε ποτέ να το προσέξω.