Monday, March 5, 2007

Επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτελείου


Επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύεται απόψε ο μεγάλος δραματουργός Φερνάντο Αραμπάλ από το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής, για την προσφορά του στο παγκόσμιο θέατρο. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ στην αίθουσα τελετών και την έναρξή της θα κηρύξει η πρόεδρος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας, καθηγήτρια Αντωνία Νενοπούλου - Δρόσου. Η αντιπρύτανις Αθανασία Τσατσάκου θα προσφωνήσει τον τιμώμενο, ενώ τον έπαινο θα εκφωνήσει η λέκτορας Καλλιόπη Εξάρχου. Η τελετή αναγόρευσης θα ολοκληρωθεί με δύο θεατρικά δρώμενα: Σκηνές από το αριστούργημα του δραματουργού «Ο Αρχιτέκτονας και ο Αυτοκράτορας της Ασσυρίας», σε σκηνοθεσία Λίλιας Λύτρα, και «Προσευχή» σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Ιωαννίδου. (5.3.2007)
Δημοσιεύτηκαν συνεντεύξεις με τον Αραμπάλ στις εφημερίδες Τα Νέα (Βίκυ Χαρισοπούλου) και Η Καθημερινή (Γιώτα Μυρτσιώτη), 6.3.2007.
Επίσης ανέτρεξα στο blog http://mesokosmos.blogspot.com/ του ioannisxen γιατί ήμουν βέβαιος ότι θα έχει κάποιες πληροφορίες. Και βρήκα ένα μικρό ρεπορτάζ εύστοχο αφού έδωσε σε πέντε αράδες μια πραγματική εικόνα του Arrabal, αλλά και το κείμενο της αναγόρευσης, δηλαδή το ψήφισμα του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

No comments: