Saturday, September 1, 2012

«ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131» Ρέππας - Παπαθανασίου βάζουν ξανά τον... υπουργό στην πρίζα


  • Γύρω από το μηχάνημα που κρατάει νεκροζώντανο τον πρωθυπουργό της χώρας εκτυλίσσεται μια φάρσα διαπλοκής

Ρέππας - Παπαθανασίου βάζουν ξανά τον... υπουργό στην πρίζα
Πριν από 16 χρόνια, το 1996, οι Παπαθανασίου και Ρέππας παρουσίασαν την κωμωδία «Βγάλ' τον υπουργό απ' την πρίζα», μια τρελή φάρσα με θέμα τη διαπλοκή και τις σκοτεινές δοσοληψίες στο πολιτικό παρασκήνιο. Φέτος το δίδυμο επανέρχεται στο ίδιο θέμα με ένα καινούργιο έργο, το «Βάλ' τον υπουργό στην πρίζα», που από τον Οκτώβριο θα ανέβει στην «Πειραιώς 131». Ωστόσο η ίδια η παραλλαγή στον τίτλο εκφράζει και το πνεύμα αυτής της καινούργιας κωμωδίας. Γύρω από το μηχάνημα που κρατάει νεκροζώντανο τον πρωθυπουργό της χώρας εκτυλίσσεται μια φάρσα συναλλαγών και διαπλοκής με έναν και μόνο σκοπό: να μην αλλάξει τίποτα. Το πολιτικό παρασκήνιο απεργάζεται, για ίδιον όφελος πάντα, κάθε είδους σενάρια που στοχεύουν στο να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα.
Εφτά γελοίοι χαρακτήρες -η σύζυγος του πρωθυπουργού (Χρυσούλα Διαβάτη), η ερωμένη του, μια Ινδή πριγκίπισσα (Σοφία Μουτίδου), η κόρη του (Βάσω Λασκαράκη), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), ο κουτοπόνηρος Ινδός υπηρέτης του (Μιχάλης Ρέππας), ο υπουργός Αμύνης (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ο γραμματέας του (Φώτης Σπύρος)- κάνουν τα πάντα για να συντηρήσουν τις σκουριασμένες δομές. Και όλο αυτό το ένοχο παρασκήνιο το φορτώνουν στην πλάτη ενός αθώου υδραυλικού (Δημήτρης Λέκκος).
Την απόδοση και τη σκηνοθεσία της κωμωδίας για έναν κόσμο που φροντίζει -με εγκληματικό κάποιες φορές τρόπο- να κρατάει τα προσχήματα και να μην κάνει τίποτα σε μια στιγμή που επιτέλους κάποιοι πρέπει να μπουν στην πρίζα για να γίνει κάτι υπογράφουν οι Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας. Τα σκηνικά είναι της Μαργαρίτας Χατζηιωάννου και τα κοστούμια της Εβελυν Σιούπη.

No comments: