Wednesday, August 29, 2012

Studio Μαυρομιχάλη: Βήμα σε απόφοιτους και μαθητές



To Studio Μαυρομιχάλη, μπαίνοντας στην πέμπτη του χρονιά λειτουργίας, ξεκινάει μια συνεργασία με τη Δραματική Σχολή «Διομήδης Φωτιάδης» δίνοντας το βήμα στους απόφοιτους, αλλά και στους μαθητές της σχολής, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, θα παρουσιάζουν παράλληλα από το Σάββατο, 22 Σεπτέμβρη, τα έργα «Η Τελετή» του Παύλου Μάτεση και από τη Δευτέρα, 24 Σεπτέμβρη, «Η νύχτα των δολοφόνων» του Κουβανού συγγραφέα, Χοσέ Τριάνα. Επίσης, ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» και το Studio Μαυρομιχάλη θα συνεχίσουν για τρίτη χρονιά την παράσταση «Δύο Θεοί» του Λένου Χρηστίδη, αυτή τη φορά σε μικρή περιοδεία στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τα Γιάννενα στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2012, στα πλαίσια του φθινοπωρινού φεστιβάλ που διοργανώνει στην πόλη το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και την Πάτρα στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Λιθογραφείο».

Μπορεί να γίνει μια κωμωδία γύρω από μια κηδεία; Ο συγγραφέας Παύλος Μάτεσις, γνωστός τόσο για το θεατρικό του έργο όσο και για τα σημαντικά του μυθιστορήματα, παρουσιάζει μια τέτοια παράλογη κατάσταση, σε μια καυστική σάτιρα. Εργο μονόπρακτο, με άξονά του τη μαύρη κωμωδία, που όμως την ξεπερνά με «τακτ» και φτάνει στη σάτιρα, «Η Τελετή», απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Θεάτρου το 1966.
Στη σκηνή, 8 γυναίκες, συγγενείς της νεκρής, αγωνίζονται να ταχτοποιήσουν όλες εκείνες τις άπειρες λεπτομέρειες που στο τέλος θα δώσουν μια «αξιοπρεπή» κηδεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αυτή η «αξιοπρέπεια». Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής. Σκηνικά - κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης. Φωτισμοί : Στέφανος Κοπανάκης. Επιμέλεια Κίνησης: Στέλλα Κρούσκα. Παίζουν: Ρένα Κουμπαρούλη, Μαρία Μαρίνου, Μαριλένα Στεφανή, Μάτα Κούρτη, Μαργαρίτα Καρακάση, Παναγιώτης Ανδρεάκος, Θάλεια Παπαδοπούλου, Υρώ Αληθεινού, Αννα Κιόρογλου.

No comments: