Tuesday, March 20, 2012

Η ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΣΟΥ

Βραβείο για τα «Ορφανά».  «Ελπίζω να δικαιώσω τον σκοπό για τον οποίο έγινα ηθοποιός», είπε η νικήτρια στην απονομή που έγινε χθες το βράδυ
Η Μαρία Κίτσου με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη από τη Μανουέλα Παυλίδου
Η Μαρία Κίτσου με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη από τη Μανουέλα Παυλίδου
«Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ από την καρδιά μου την κριτική επιτροπή που πίστεψε σε μένα. Ελπίζω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους και να δικαιώσω τον σκοπό για τον οποίο έγινα ηθοποιός». Η Μαρία Κίτσου με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε το «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» 2010-2011, από τα χέρια της Μανουέλας Παυλίδου (η περσινή νικήτρια του θεσμού, Λουκία Μιχαλοπούλου, απουσίαζε, γιατί έπαιζε σε παράσταση), την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη.
Η φετινή νικήτρια (που επικράτησε ανάμεσα των συνυποψηφίων της για τον ρόλο «Ελεν» στο έργο «Ορφανά» του Ντένις Κέλι σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου) αφιέρωσε το βραβείο στον πατέρα της, σε μια ζεστή βραδιά, γεμάτη συγκίνηση, που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.
Τη βραδιά άνοιξε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος σε ρόλο... δημοσιογράφου ρωτούσε τις υποψήφιες (Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μαρία Κίτσου, Βίκυ Κυριακουλάκου, Χριστίνα Μαξούρη, Λένα Παπαληγούρα) πώς αισθάνονταν που έφτασαν στον... τελικό και τι σημαίνει για εκείνες το βραβείο. «Το βραβείο μού δίνει κουράγιο και θάρρος να συνεχίσω την πορεία μου, να πω τα ''όχι'' και τα ''ναι'' όπως είπε η Μελίνα» απάντησε η νικήτρια της βραδιάς. Η πρόεδρος της επιτροπής Μάγια Λυμπεροπούλου (Δ. Καγγελάρη, Μ. Καλτάκη, Δ. Λιγνάδης και Ρ. Πιττακή, μέλη) και ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Χριστόφορος Αργυρόπουλος, αναφέρθηκαν στο βραβείο που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου και που φέτος συμπληρώνονται έξι χρόνια από την καθιέρωσή του. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.
Αντιγόνη Καράλη

No comments: