Friday, December 2, 2011

Συμπαράσταση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ στην «Πειραματική Σκηνή της Τέχνης»

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ εκφράζουν την ειλικρινή τους λύπη για την απόφαση αναστολής λειτουργίας της «Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης», επισημαίνοντας σε ανακοίνωση τους ότι είναι ένα ιστορικό θεατρικό σχήμα της Θεσσαλονίκης, που πρόσφερε σημαντική ώθηση στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης.

Τονίζουν ότι η «Πειραματική Σκηνή» υπήρξε μια σοβαρή πρόταση, που συμπορεύτηκε σθεναρά με το ΚΘΒΕ επί τρεις δεκαετίες, χωρίς να διαθέτει μεγάλες υλικοτεχνικές υποδομές, πολυάριθμο δυναμικό και σπουδαία οικονομική στήριξη. «Η θεατρική πολυφωνία στην πόλη, είναι το στοιχείο εκείνο που αναβαθμίζει πάντα το παραγόμενο θεατρικό προϊόν. Μπροστά στα ανελέητα χτυπήματα που δέχεται ο πολιτισμός, έχουμε χρέος να αντισταθούμε. Η «Πειραματική Σκηνή» είναι μέρος της πολιτιστικής ιστορίας της χώρας και οφείλουμε να την προστατεύσουμε», αναφέρουν.
«Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους συντελεστές της «Πειραματικής», κυρίως τους ηθοποιούς, που συνέδεσαν την καλλιτεχνική τους έκφραση μαζί της και ζητάμε από τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού, να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο, που την αναγκάζει να ρίξει αυλαία, αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη φτωχότερη θεατρικά», καταλήγουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ.

No comments: