Monday, April 21, 2008

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ;

Βουλιάζει το Θεατρικό Μουσείο

Τα χρέη τρέχουν, οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου, οι επιχορηγήσεις μονίμως καθυστερούν, ενώ ο χώρος όπου στεγάζεται προορίζεται για αποθήκη.

Το θέμα της δυσχερούς λειτουργίας του Θεατρικού Μουσείου, εξαιτίας της καθυστερούμενης και ελλιπούς χρηματοδότησης, φέρνουν στο προσκήνιο τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Περικλής Κοροβέσης, Αναστάσιος Κουράκης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Βουλιάζει το Θεατρικό Μουσείο

Ερωτούν τον υπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, πώς προτίθεται να επιλύσει τα άμεσα προβλήματα του μουσείου, δηλαδή την καταβολή της επιχορήγησης, ώστε να πληρωθούν τρέχοντα χρέη, οι μισθοί των υπαλλήλων και τα υπόλοιπα έξοδα για τη λειτουργία του αλλά και πώς θα βρεθεί πάγια λύση ικανοποίησης των οικονομικών αναγκών του, ώστε να μη φτάνει κάθε χρόνο να βρίσκεται σε άθλια οικονομικά και υπό την απειλή αναστολής της λειτουργίας του. Επίσης, πότε και πώς θα επιλυθεί το θέμα της μεταστέγασης ώστε να αποκτήσει αξιοπρεπή στέγη για τα αρχεία, τη βιβλιοθήκη και τον εκθεσιακό χώρο.

Το Θεατρικό Μουσείο της Αθήνας δεν αποτελεί ένα απλό εκθεσιακό χώρο υλικού περί το θέατρο, αλλά κέντρο μελέτης και έρευνας του ελληνικού θεάτρου, ακριβώς όπως το θέλει η πλήρης ονομασία του. Εχει ζωή 70 χρόνων, έχουν διατελέσει διευθυντές του μεγάλα ονόματα του θεατρικού χώρου και επιτελεί πολύπλευρο έργο. Διαθέτει πολύ μεγάλο όγκο έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού καθώς και πλούσια βιβλιοθήκη για τη μελέτη του θεάτρου τόσο από τον απλώς ενδιαφερόμενο όσο και από τον ειδικό ερευνητή. Το εκθεσιακό μέρος παρουσιάζει επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ τη δουλειά του συμπληρώνουν σημαντικά προγράμματα... [Αντιγόνη Καράλη, ΕΘΝΟΣ, 21/4/2008]

No comments: