Monday, March 17, 2008

Απεργίες σε Λυρική - ΥΠΠΟ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη στάση της διοίκησης για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία Χορωδών, Χορευτών, Πρωταγωνιστών, Συντελεστών, Τεχνικού - Βοηθητικού - Λοιπού Προσωπικού και η Ενωση Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΛΣ, «κωλυσιεργώντας τέσσερις μήνες τη διαδικασία, μας καλούν σε άσκοπες συναντήσεις και προτείνουν αυξήσεις χαμηλότερες του επίσημου πληθωρισμού, ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, λέει: "εμείς αυτά προτείνουμε και όποιος θέλει να βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο, να βρει δεύτερη δουλειά"»...

Οι εργαζόμενοι απαντούν «δυναμικά με έναρξη κινητοποιήσεων, σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατακραυγή για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο». Συγκεκριμένα, συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία. Ακολουθούν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας: 20, 21/3 (11 πμ - 1 μμ, 8 μμ - 10 μμ). 23/3 (8 - 10 μμ) και 24/3 (11 πμ - 1 μμ).
Σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, αύριο και μεθαύριο, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ, παρά την προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου να κηρυχτούν οι απεργίες «παράνομες» και «καταχρηστικές». Εκτός του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ συμπαραστέκονται και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου.
Σε σχετική αγωγή του, το ΥΠΠΟ αναπαράγει το παλιό προπαγανδιστικό «οπλοστάσιο» όλων των κυβερνήσεων και τα περί «κινδύνου» για τα μνημεία από τις απεργίες (σ.σ. αναλόγως είχε εκφραστεί και η κυβέρνηση Σημίτη για τις συγκεντρώσεις των συμβασιούχων στην Ακρόπολη). Προσπαθεί δε να αποδώσει τις καθυστερήσεις των πληρωμών στην... πτώση του πρώην ΓΓ του ΥΠΠΟ, Χρ. Ζαχόπουλου!
Στο πλαίσιο της μεθαυριανής (20/3) απεργίας τους οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν, επί τόπου, και την αντίθεσή τους στη μετεγκατάσταση του ΥΠΠΟ στο ακατάλληλο κτίριο των πρώην καπναποθηκών του Κεράνη στο Ρέντη.

No comments: