Tuesday, March 18, 2008

Αντιλήψεις Για Τη Μουσουλμανική Μαντίλα!!!

http://www.e-grammes.gr/phplib/resize.php?src=/images2/1983.jpg&w=180

Το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών PRISMA, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το θέατρο Άλεκτον, με την υποστήριξη του προγράμματος Culture 2007-2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργάνωσαν μία σειρά ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στα πλαίσια του διακρατικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Συμφιλίωση Μέσω Της Τέχνης – Αντιλήψεις Για Τη Μουσουλμανική Μαντίλα». Τι κρύβεται πίσω από το έθιμο της Μουσουλμανικής μαντίλας; Πως αντιλαμβάνονται τη χρήση της μαντίλας οι Ελληνίδες γυναίκες; Τι σημαίνει η μαντίλα για τις Μουσουλμάνες γυναίκες που τη φορούν;

Όσοι ενδιαφερόμενοι, πηγαίνετε στη σειρά αυτών των εργαστηρίων να πειραματιστείτε σε διάφορες μορφές τέχνης όπως θέατρο, ζωγραφική, δημιουργική γραφή, χορό, με στόχο την ανάλυση αυτού του επίκαιρου πολιτισμικού θέματος. Στη συνέχεια, εάν το επιθυμείτε θα συμμετάσχετε στην παραγωγή ενός θεατρικού έργου που θα βασιστεί στα αποτελέσματα και το υλικό των εργαστηρίων και θα παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό.

Για να πάρετε μέρος, καλέστε στο 210-3303149 Δευτέρα με Παρασκευή 10.00 – 17.00

Η συμμετοχή είναι εθελοντική και δε είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία ή γνώση, παρά μόνο η διάθεση έκφρασης και συμμετοχής. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2008 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2008 (15 συναντήσεις περίπου με κάποια διακοπή το καλοκαίρι) και θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαία στο Θέατρο Άλεκτον, Σφακτηρίας 13, στον Κεραμεικό.

No comments: