Tuesday, March 18, 2008

"Θέατρο και εκπαίδευση στο κέντρο της σκηνής"

6H ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΘΗΝΑ 2008

Είναι ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν οι σκοποί και οι στόχοι της εκπαίδευσης γενικά και της εκπαίδευσης μέσω των τεχνών ειδικότερα. Είναι ανάγκη να ενθαρρυνθεί η καλλιέργεια της φαντασίας, η διαλογική–συμμετοχική μάθηση και η κριτική σκέψη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη. Είναι ανάγκη να συνδεθεί το σχολείο με την κοινωνία με δημιουργικούς δεσμούς. Είναι ανάγκη να προβάλουμε τα στοιχεία της έρευνας που δείχνουν πως το θέατρο είναι δυναμικός παράγοντας θετικών αλλαγών στις ζωές των παιδιών και των νέων. Είναι ανάγκη να γιορτάσουμε και να φέρουμε το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο... «κέντρο της σκηνής».


ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και οργανώνει
ΤΗΝ 6 Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΘΗΝΑ 2008

"θέατρο και εκπαίδευση στο κέντρο της σκηνής"
27–28–29–30 Μαρτίου 2008, Αθήνα
(προ και μετά συνεδριακές εκδηλώσεις και Master Workshops σε διάφορες πόλεις)

Περιλαμβάνει επίσης τη 2η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “INTERNATIONALPARTNERSHIPS”,
με συμμετοχή των διεθνών δικτύων
IDEAEurope, EuroMed & South East Europe Young Theatre Voices, καθώς και την Πλατφόρμα για τις Τέχνες στην Εκπαίδευση.

Η Συνδιάσκεψη διοργανώνεται σε συνεργασία με τον IDEA (Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση), Πανεπιστημιακά Τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Η Συνδιάσκεψη 2008 γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΔΙΚΤΥΟΥ, έχει διεθνή εμβέλεια και προβολή και συνοδεύεται από καλλιτεχνικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Συγκεντρώνει αξιόλογους ακαδημαϊκούς, εμψυχωτές, παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ακτιβιστές του χώρου από ολόκληρο τον κόσμο, όπως: Dorothy Heathcote (UK), John OToole (Αυστραλία), Larry OFarrell (Καναδάς), Dan Baron Cohen (Βραζιλία), Christine Schmalor (Γερμανία), Joe Winston (UK), Μιχαήλ Μαρμαρινός (Ελλάδα), Θεόδωρος Γραμματάς (Ελλάδα), Χαρά Μπακονικόλα (Ελλάδα), Λάκης Κουρετζής (Ελλάδα), Γιώργος Μόσχος (Ελλάδα), Νίκος Παΐζης (Ελλάδα) και πολλοί άλλοι.

Η Συνδιάσκεψη περιλαμβάνει: Καλεσμένους ομιλητές, ομάδες εργασίας, βιωματικά εργαστήρια, καλλιτεχνικά δρώμενα & εκδηλώσεις, επισκέψεις σε σχολεία (Πέμπτη 27/3/2008–Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και Παρασκευή 28/3/2008–Ημέρα Θεάτρου στο Σχολείο), παραστάσεις σε θέατρα της Αθήνας, Master Workshops (από 22/3 έως 2/4/2008), International Partnerships meetings.

Γλώσσες Συνδιάσκεψης: Αγγλικά και Ελληνικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και γίνονται αποκλειστικά από το διαδίκτυο. Επισκεφτείτε τη σελίδα www.TheatroEdu.gr

Πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr
Γραμματεία:
info@theatroedu.gr, Τηλ/Φαξ: 2106541600 (10:00–17:00)
Ταχ. Δ/νση: 17ης Νοεμβρίου 99, ΑΘΗΝΑ 15562, ΕΛΛΑΣΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

No comments: