Thursday, November 15, 2007

Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Ο Δήμος Αβδελιώδης δίνει το σκηνοθετικό «παρών» στην Πάτρα παρουσιάζοντας με το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ βορείου Αιγαίου το έργο του «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος».
Πέντε ηθοποιοί και τριμελής ορχήστρα επωμίζονται το βάρος μιας παράστασης που συνδυάζει θέατρο σκιών, κομέντια ντελ' άρτε και κουκλοθέατρο
Η πρεμιέρα δίνεται σήμερα στο Εργοστάσιο Τέχνης (Ακτή Δυμαίων 50, τηλ. 2610-273613). Πρόκειται για ένα έργο θεάτρου σκιών σε μια παράσταση με πέντε ηθοποιούς και τριμελή ορχήστρα.

Ο μύθος του δράκου που έχει καταλάβει το υδραγωγείο μιας πόλης και χορταίνει με ανθρώπινα θύματα έως ότου έρθει η σειρά της μοναχοκόρης του βεζίρη, που θα τη σώσει ο Μεγαλέξανδρος. Ενας συνδυασμός λαϊκού θεάτρου σκιών, κομέντια ντελ' άρτε και κουκλοθέατρου, κατά τον σκηνοθέτη.

Παίζουν οι Αλίκη Αβδελοπούλου, Αντώνης Δημητροκάλης, Θανάσης Ζέρβας, Φένια Μάγιου, Αρης Μπινιάρης και συμμετέχουν οι μουσικοί Γιάννης Αβδελιώδης, Γιάννης Βενιζέλος, Μάριος Παπούλιας. Η μουσική και τα τραγούδια είναι του Βαγγέλη Γιαννάκη, τα σκηνικά της Εύης Χρήστου, τα κοστούμια-μάσκες της Μαρίας Πασαλή, η κινησιολογία της Μαργαρίτας Μάντακα. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιανουαρίου και στη συνέχεια η ομάδα θα περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις. [Ελευθεροτυπία, 15/11/2007]

No comments: