Saturday, June 9, 2012

ΒΙΚΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Μια τρελή τρελή σαραντάρα

Θα υποδυθεί τον χειμώνα στο «Μικρό Παλλάς» την ηρωίδα των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου, που η Ρένα Βλαχοπούλου απογείωσε στον κινηματογράφο
Τη διασκευή για την παράσταση στο Μικρό Παλλάς υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος, ενώ σκηνοθετεί ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
Τη διασκευή για την παράσταση στο Μικρό Παλλάς υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος, ενώ σκηνοθετεί ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
«Εχω δικαίωμα, δικαίωμα και εγώ, απόψε να, απόψε να γλεντήσω και τη ζωή μου να χαρώ, έχω δικαίωμα και εγώ, σαν άνθρωπος να ζήσω...» τραγουδά η Ρένα Βλαχοπούλου στο «Μια τρελή τρελή σαραντάρα».
Τον χειμώνα το ίδιο τραγούδι θα ερμηνεύει η Βίκυ Σταυροπούλου, η οποία θα φορέσει το κοστούμι της... Σαραντάρας. Η πρωταγωνίστρια θα παραμείνει στη σκηνή του Μικρού Παλλάς (πέρυσι πρωταγωνιστούσε εκεί στο «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης») για έναν από τους ωραιότερους ρόλους του δίδυμου Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου, που η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου απογείωσε στο πανί (στο θεατρικό που ήταν το πρωτότυπο «Σαράντα και...» πρωταγωνιστούσε η Μαίρη Αρώνη), σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

Εύθυμη χήρα
Η υπόθεση θέλει την Τζένη, μια εύθυμη χήρα που μόλις έκλεισε τα σαράντα, να γνωρίζει σε κάποιο κέντρο έναν βιολιστή, τον Τάκη. Ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους είναι κεραυνοβόλος, αλλά ο αδελφός της Τζένης κι η μεγαλύτερη αδελφή της, η Αιμιλία, φέρνουν αντιρρήσεις καθώς θέλουν να την παντρέψουν μ΄ έναν κουφό, αλλά πάμπλουτο εφοπλιστή, τον Χατζηθωμά.

Η Τζένη αρνείται και συνεχίζει να βλέπει τον Τάκη, αλλά δίνει υπόσχεση στα αδέλφια της πως θα συναντήσει τον Χατζηθωμά. Οταν όμως ο Χατζηθωμάς ζητά επίσημα το χέρι της, η Τζένη βρίσκεται σε δύσκολη θέση...

No comments: