Saturday, June 9, 2012

Δεκαήμεροι "Εορτασμοί" στο Εμπρός


Εχοντας συμπληρώσει έξι περίπου μήνες επανενεργοποίησης, το θέατρο «Εμπρός» και η ομάδα Mkultra, μία από τις ομάδες που συγκροτούν την Κίνηση Μαβίλη, η οποία πήρε την πρωτοβουλία για την καλλιτεχνική «κατάληψη» του χώρου, προσκαλεί από σήμερα το κοινό αυτή τη φορά όχι σε μια παράσταση αλλά σε μια διαδικασία.

Πρόκειται για ένα δεκαήμερο ερευνητικών δράσεων με τον τίτλο «Εορτασμοί σε τρίτο ενικό: Ανοιχτή διαδικασία», που θα διαρκέσει μέχρι τις 18/6, το οποίο περιλαμβάνει συμμετοχικά εργαστήρια ανοιχτά σε όλους, συζητήσεις, συλλογική έρευνα, διαδραστικές διαδρομές και παραστατικές παρουσιάσεις. Κάθε ημέρα αυτού του «εορταστικού» δεκαήμερου το κοινό μπορεί να συμμετέχει με διάφορους τρόπους στις δράσεις που διοργανώνονται, από την ένταξή του σε ένα εργαστήριο ή στη διαδικασία έρευνας, την παρακολούθηση δοκιμών ή παρουσιάσεων ή απλά να... μαγειρέψει μαζί με τα μέλη της ομάδας! Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, αλλά για κάποιες δράσεις και εργαστήρια απαιτούν περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Έτσι, ΧΘΕς πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση και σύντομες τοποθετήσεις για την ερευνητική διαδικασία δημιουργίας μιας παράστασης, ενώ αύριο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια «Συναντήσεις» (Αρχειακό υλικό, μεθοδολογία, εργαλεία) και «Χαρτογράφηση» (Στο θέατρο - στην πόλη). Την Τρίτη στις 8.00 μ.μ. ένα δείπνο θα επιχειρήσει να εξερευνήσει τα όρια μιας συνθήκης και τους κανόνες του παιχνιδιού (συμμετοχικό μαγείρεμα), ενώ την επόμενη μέρα στις 9.00 μ.μ. θα παρουσιαστούν σύντομες περφόρμανς για ένα θεατή τη φορά, με τίλτο Lectures on Love.

Την Πέμπτη 14/6 θα ακολουθήσει ανοιχτή πρόβα της ομάδας με τίτλο Χρόνια πολλά: Επίσκεψη φαντασμάτων (12.00-19.00), ενώ τις ίδιες ώρες της Παρασκευής 15/6 η περφόρμανς What the World Needs Now θα εξελίσσεται παράλληλα σε διάφορα σημεία της πόλης. Εκτός των τειχών της οδού Ρήγα Παλαμίδη 2 θα βρεθούν τα μέλη της ομάδας Mkultra και το Σάββατο 16/6, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «Ανταλλαγή», που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε με στόχο την επανενεργοποίηση της στοάς Μπρόντγουαιη (Αγίου Μελετίου 61Α), όπου και θα παρουσιάσουν μια περφόρμανς-εγκατάσταση.

Το δεκαήμερο των «Εορτασμών θα ολοκληρωθεί την επμένη των εκλογών, με συγκέντρωση στο «Εμπρός», καταγραφή, παρουσίαση και απολογισμού των δράσεων.

No comments: