Wednesday, April 30, 2008

Ο «ΑΣΧΗΜΟΣ» ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


Ο εφιάλτης της πλαστικής

Με αφορμή έναν άσχημο άνδρα, που γίνεται  όμορφος, με πλαστική, το έργο του Γερμανού συγγραφέα Μάριους φον Μάγιεμπουργκ  παρακολουθεί κριτικά τις επιδερμικές  αξίες της σύγχρονης  κοινωνίας, που  στην παράσταση του  Εθνικού  Θεάτρου  αναπτύσσονται   από τέσσερις ηθοποιούς (Μπέσυ  Μάλφα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση- στη  φωτογραφία  -, Σωκράτη  Πατσίκα και  Παναγιώτη  Παναγόπουλο)
Με αφορμή έναν άσχημο άνδρα, που γίνεται όμορφος, με πλαστική, το έργο του Γερμανού συγγραφέα Μάριους φον Μάγιεμπουργκ παρακολουθεί κριτικά τις επιδερμικές αξίες της σύγχρονης κοινωνίας, που στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου αναπτύσσονται από τέσσερις ηθοποιούς (Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση- στη φωτογραφία -, Σωκράτη Πατσίκα και Παναγιώτη Παναγόπουλο)

Άσχημη εποχή ή άσχημοι άνθρωποι; Ευρύ το φάσμα των απαντήσεων, εκτός κι αν περιοριστούμε στην εξωτερική ασχήμια, οπότε ουδέν πρόβλημα, αφού υπάρχει η λύση του πλαστικού χειρουργού. Αλλά πάλι, νέα προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια. Και εμπνέουν τον Γερμανό συγγραφέα Μάριους φον Μάγιεμπουργκ να σκαρώσει, πάνω σ΄ αυτό το θέμα, μια μαύρη κωμωδία. «Ο άσχημος», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη μικρή αίθουσα της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου στο Γκάζι, αφηγείται την ιστορία ενός άσχημου άνδρα που καταφεύγει στην πλαστική χειρουργική για να διορθώσει το πρόβλημά του. Η λύση όμως μετασχηματίζεται μ΄ έναν υπόγειο τρόπο σε εφιάλτη... [Της Έλενας Δ. Χατζηιωάννου, Τα Νέα, 30/4/2008]

No comments: