Thursday, November 29, 2007

ΤΗ ΓΕΡΜΑ ΤΟΥ Φ.ΓΚ. ΛΟΡΚΑ


Από τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9,30), σ’ ένα μικρό θέατρο (ριζωμένο στα θεμέλια μιας οδογέφυρας) δεκατρείς ηθοποιοί μέσα σε μια ξύλινη αρένα, αναμετριούνται μ’ ένα απ’ τα σημαντικότερα έργα του αιώνα που πέρασε.

Τη ΓΕΡΜΑ του Federico Garcia Lorca…

Μια Γέρμα «μαραμένη» και άκαρπη. Στερημένη απ’ τη χαρά της μητρότητας. Κι απ’ τη συντροφικότητα, τον έρωτα. Την ισότιμη σχέση με τον άντρα της.

Μια Γέρμα που σκοτώνει τον «άντρα». Και την ίδια ώρα τη Γυναίκα και τη Μάνα μέσα της. Εκεί, στην αρένα. Που η νομοτέλεια επιβάλλει Στους «ταύρους» να πεθαίνουν. Και στους «άλλους» να παρακολουθούν.

Σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία του Νίκου Δαφνή, φωτισμούς του Νίκου Βούλγαρη, σκηνικά Κώστα Κουρμουλάκη, κοστούμια Κατερίνας Μούζουλα, μουσική Νίκου Χατζηελευθερίου και χορογραφία της Κωνσταντίνας Σαραντοπούλου. Και στην αρένα, οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου (στο ρόλο της «Γέρμας»), Νίκος Δαφνής, Κέλη Μαρκαντωνάτου, Μαρία Δρακοπούλου, Βασίλης Μήλιος, Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Δανάη Παπουτσή, Κατερίνα Μπαλτατζή, Εύη Ανδριανού, Δήμητρα Βαμβακάρη, Τάσος Καρακύκλας, Χριστίνα Κοτσαλίδου και Νατάσα Παντελή.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία στο τηλ.: 210 4816200 (θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα») και στην ιστοσελίδα www.katoapotigefyra.gr. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνήσετε με την Κατερίνα Μπαλτατζή (τηλ.: 6976 456810. Και με την Εύη Ανδριανού (τηλ.: 6976 128280)

No comments: