Saturday, May 12, 2007

ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ, ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ...

11 Μαΐου 2007. «Γράμμα στον Ορέστη». Ένας μονόλογος του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το μύθο των Ατρειδών, όπου για πρώτη φορά δικαιώνεται η Κλυταιμνήστρα. Ενα γράμμα απολογία στο γιο της Ορέστη, λίγο πριν μπει εκείνος και τη σκοτώσει. Η σκηνοθεσία είναι του Λάζαρου Γεωργακόπουλου και την Κλυταιμνήστρα ερμηνεύει η Μαρία Κατσιαδάκη. Συμμετέχουν η Θεοδώρα Βαβαλέσκου και ο Χρίστος Τσίρκας. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ντόρας Λελούδα, η σύνθεση ήχων του Δημήτρη Ιατρόπουλου.

«Η καρδιά του τέλματος». Επιθεώρηση που παρουσιάζει η ομάδα «Παυροιδεβάκχοι» παρουσιάζεται στο στούντιο «Κοιτώνες» (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) στη Θεσσαλονίκη. Με κούκλες και μάσκες, οι ηθοποιοί αφηγούνται μια περιπλάνηση στα αδιέξοδα και τους βάλτους της εγχώριας κοινοτοπίας. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Κουμαριά, η μουσική του Μιχάλη Σιγανίδη. Παίζουν οι: Ελένη Γκιργκινούδη, Βασίλης Δεμιρτζόγλου, Ελένα Κουμαριά, Κώστας Χατζηκαλλινικίδης, Ανθή Χρυσοπούλου, Νίκος Κουμαριάς.

«Η τύχη της Μαρούλας». Το έργο του Δημήτρη Κορομηλά παρουσιάζει η ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη και μουσική Χρήστου Λεοντή, από 11 έως 20 Μαΐου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Συμμετέχουν 14 φοιτητές.

No comments: