Sunday, May 6, 2007

Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!

Είναι είδηση: Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας από τη συγγραφή, ο Μάριος Ποντίκας επιστρέφει στη σκηνή. Η «Κασσάνδρα απευθύνεται στους νεκρούς» είναι ο τίτλος του καινούργιου θεατρικού του έργου, που έχει πρεμιέρα στις 11 Μαΐου στο Θέατρο Αττις, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η παράσταση θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Αττις μέχρι την Κυριακή 3 Ιουνίου.
Η Κασσάνδρα είναι καταδικασμένη από τον Απόλλωνα να μιλάει και να μην την καταλαβαίνουν. Στο έργο με λόγο άρρητο απευθύνεται στους νεκρούς προσπαθεί να τους πει να μην πέσουν στην παγίδα της ανάστασης, γιατί αυτό είναι μηχανή των ανά τους αιώνες σφαγέων. Η Κασσάνδρα με τον ασύμμετρο λόγο της, ένα παραλήρημα, ματαίως προειδοποιεί γιατί ο άνθρωπος δεν πρόκειται να συνέλθει ποτέ. Η Κασσάνδρα καλείται να εκφράσει την αρχή του απόλυτου χάους.
Το κείμενο υπογράφει ο Μάριος Ποντίκας, τη σκηνοθεσία ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και τη μουσική ο Τάκης Βελιανίτης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Δήμας, Σάββας Στρούμπος, Μελέτης Ηλίας, Νικηφόρος Βλάσσης και Αντώνης Μυριαγκός.

No comments: