Saturday, May 12, 2007

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗ...


Ο Ανδρέας Μανωλικάκης, ισόβιο μέλος του Board of Directors του Actors Studio, θα διδάξει στην Αθήνα -για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά- σεμινάριο υποκριτικής βασισμένο στο «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και τη «Μέθοδο» του Actors Studio.

Το «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και η μετεξέλιξή του από τους Στράσμπεργκ, Καζάν κ.ά., βοηθάει τον ηθοποιό να βιώνει τις καταστάσεις του χαρακτήρα που υποδύεται. Ο ηθοποιός μαθαίνει πώς να κάνει χρήση του προσωπικού του υλικού στην ερμηνεία του ρόλου κι όχι όμως για να παίξει τον εαυτό του πάνω στη σκηνή αλλά μέσα από τον εαυτό του να ερμηνεύσει τον χαρακτήρα που έγραψε ο συγγραφέας του έργου.

Τα μαθήματα διαρκούν 110 ώρες και περιλαμβάνουν: Ασκήσεις βασικής εκπαίδευσης, ανάλυση κειμένου και πρακτική εφαρμογή πάνω σε σκηνές ή μονολόγους. Το σεμινάριο θα φιλοξενηθεί και φέτος στο αμφιθέατρο της Σχολής Μωραΐτη από 9 ώς και 28 Ιουλίου και απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο τηλέφωνο 6942-514609 μέχρι τις 25 Μαΐου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι πρόεδρος (chairman) του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Actors Studio MFA (Master of Fine Arts) στο Pacc Uniniversity της Νέας Υόρκης, στο οποίο διδάσκει σκηνοθεσία και υποκριτική. (Οι πληροφορίες από την Ελευθεροτυπία)

No comments: